Her yıl Aralık ayında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrası belirlenen asgari ücrete bu yıl Temmuz ayında ara zam yapılması gündemde. Konuya ilişkin MYK toplantısı sonrası gelen soruyu yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ara zamma yeşil ışık yaktı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Her yıl bir kez belirlenen asgari ücretin bu yıl ara zam ile ikinci kez belirlenmesi gündemde. Öte yandan olası asgari ücret Temmuz zammı için 'Enflasyon farkı' gündeme geldi. Eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret Temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL olması bekleniyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu sırada gelen asgari ücrete zam gelecek mi sorusuna; “AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız." Cevabını verdi.

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 31,71

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 oldu. Bu rakamla beraber emekli zammı için şimdiden yüzde 31,71 zam oranı kesinleşmiş oldu. Yani bundan sonraki 2 ayda enflasyon sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu rakamı maaşlarına yansımış bir şekilde görecek.

Editör: TE Bilişim