İzmir ve Ege’nin gündemine ışık tutan Son Mühür Tv’de Gn Başlıyor programının konuğu AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’dı. ‘’2023 inşallah Türkiye yüzyılı olacak. Hükümetimiz 2022’de Konak’a olağanstü yatırımlar yaptı. CHP’liler yıllardır söyler ‘işte, hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ diye, tam tersi. Ben şimdi bu iddiayı Konak’a yapılan yatırımlarla çürüteceğim’’ sözleriyle programa başlayan Başdaş,  ‘’Biz Konak’a bu kadar hizmet etmişken inşallah Belediye Başkanı Batur’u yayına aldığınızda sorarsınız, hükümet Konak’a bu kadr yatırım yaparken siz ne yaptınız diye. Bir çivi dahi çakmadılar’’ dedi. 

İşte AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın açıklamalarından öne çıkn detaylar... 

KONAK’A NELER YAPTIK? 

İktisat kongresi binası. Bu bina 1979’da yıkılmıştı. Atatürk’ün partisi demek onun mirasına sahip çkmak demektir. Onu da Ak Parti yapıyor. 

Kültür sanat yapıyoruz diye özel günlerde sanatçı getirerek bu iş olmaz. Alsancak’taki Tekel binalarını Türkiye’nin en büyük kültür sanat merkei yaparak İzmirliler’e armağan ediyoruz. Mart’ta açılışını yapacağız. 

17 MUHTEŞEM OKUL YAPILIYOR 

Konak’a geleceğimiz olan çocuklarımız için depreme dayanıklı 17 eğitim binası yapılıyor. 8 tanesini şubatta teslim alıyoruz, bir tanesi bitti, diğerlerini de inşallah yakın bir zamanda alacağız. 

Yine Alsancak’ta olağanüstü bir gençlik merkezi yapıldı. Açılışını cumhurbaşkanımız Samsun’dan bağlanarak gerçekleştirdi. İnşallah basın mensub arkadaşlarımızı bu yaptıklarımızı yerinde görmeler için davet edeceğim. 

Basmane Garı’nın restorasyonu yapılıyor o da önümüzdeki günlerde teslim edilecek. 

Damlacık’ta milet bahçesi tarzında bir çekim merkezi yapılıyor. O da mart nisan gibi teslim edilecek. 

İki tane muhteşem olimpik yüzme yapılıyor. Biri Halkapınar’a diğeri Alsancak’a.  

Gençlerimiz için 5 tane halı saha yaptık, kullanıma sunduk.  

İki tane sağlık ocağı kazandırıyoruz. Biri Kahramanlar’a diğeri ikinci Kadriye’ye. İhaleleri yapıldı, yer teslimi yapıldı.  

Cumhurbaşkanımız muhtrlara büyük önem veriyor. Güney mahallesinde pilot uygulamanın temeli atıldı bu da bitti, teslimatı kaldı. 

Durumu olmayan vatandaşların çatısını ve iç tadilatını bakanlığımız karşılıyor. 50 tanesini yaptık, şimdi hedef 500 aile. 

Konak’ta son dört ayda 17 bin aileye sosyal yardım paketi yardımı yapıldı.  

SON 10 YILDA 75 BİN AİLE GÖÇ ETTİ 

Türkiye’nin neresine gderseniz gidin İzmir denince sayılacak olanların tamamı Konak’ta. Ama maalesef beceriksiz bir yerel yönetim tarafından son 10 ylda 75 bin insan Konak’tan göç etti. Konak’a hizmet edilmediği için insanlarımız buradan kaçıyor. Konak’ta 70’e yakın mahallemizde doğalgaz yok. Bu çağda doğalgazımız yok. Konak’ta imar planları olmadığı için buraya gelip yatırım yapılamıyor.  

YAZIN KOKUDAN KIŞIN YAĞMURDAN 

Yazın kokudan, kışın da yağmur sularından baskın olacak diye insanlar Konak’tan kaçıyor. Bizim öyle bir hazinemiz var ki, dünyanın en büyük açıkhava alışveriş merkezi olan Kemeraltımız var. Geçen yağmurda Venedik gibi oldu. Çünkü alt yapısı çökmüş durumda.  

GÜZELYALI’DA FOSEPTİK ÇUKURU 

Hatay Güzelyalı’da foseptik çukurları kurmuşlar. Hangi çağda yaşıyoruz. Eskiden buralarda oturmak ayrıcalıktı ama şimdi insanlar oralardan kaçıyor.  

CHP 25 yıldır İzmir’i yönetiyor. İzmir’i bitirmek için her türlü hamleyi yapıyor.  

FUAR İÇİN REFERANDUM 

Hangi mantıkla fuarımızı taşıdılar. Bir referandum yapılsın, fuar eski halinde mi kalsın? Diye. İzmirliler’in yüzde 95’i biz fuarı geri istiyoruz demezse ben bir şey bilmiyorum. 

Son dört ayda Konak’ta bütün ağaçlar kesiliyor. Nedenini anlamadık. Bu Konak’ı bitirme projesi mi?  

BELEDİYE BAŞKANININ AKLI KONAK’TA DEĞİL BÜYÜKŞEHİR’DE 

Bizim Konak Belediye Başkanımız hiç aklı Konak’ta olmadığı, hep Büyükşehirde olduğu için Konak’ı unutmuş durumda. Yaptıkları tek hizmet temizlik. Onu da beceremiyorlar.  

Son 5 dönemdir Konak’ta ikinci dönem başkanlık yapan yok. Nasılsa Konak garanti diye veriyorlar, aklı Konak’ta olmayanlar hiç hizmet etmeden zaman geçiriyorlar.  

Kentsel dönüşüm için Konak Belediyesi bir lira ayırmamış.  

ROMAN VATANDAŞLARA MÜJDE 

Cemal Bekle vekilimle birlikte Bakan Murat Kurum’u ziyaret ettim. Roman vatandaşlarımız için müjde aldım. İnşallah iki üç ay içinde Yenişehir’le Hilal’e temelini atacağız. Sosyal konutu bölgeye kazandırcağız.  

Editör: TE Bilişim