Gamze ALPER/  İzmir'de yeni stat projesini yaklaşık 25 yıl önce ilk gündeme getiren kulüp olmasına rağmen stadyum konusunda en mağdur ekip olarak dikkati çeken Karşıyaka'nın Stat konusunda bekleyişi devam ediyor.  Çiğli ve Örnekköy' deki araziler değerlendirildikten sonra başa dönülüp Karşıyaka İlçe Stadı arazisinde karar kılınan, buradaki eski stat, kulüp binası, tenis kortları ve salonun proje kapsamında 7 yıl önce yıkılmasıyla elindeki tesislerden de olan Karşıyaka, somut adım bekliyor. 

İKİ KEZ İHALE EDİLMİŞTİ

Karşıyaka'nın Ocak 2014 ve Haziran 2017'de TOKİ vasıtasıyla iki kez ihale edilip açılan davalarla iki ihalesi de iptal edilen stadı konusundaki sorun henüz çözülebilmiş değil. Son olarak 3 Temmuz 2021'de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun katıldığı zirvede yapımının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi kararı verilen statta o tarihten beri yeni ihale tarihi bekleniyor. Stat konusunda daha önce çizilip Ekim 2021'de Büyükşehir Belediyesi'ne verilen Avan projeyle ilgili tartışmalar var.

CEMİL BEY ÇARESİZ DURUMDA

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Körfez’deki kötü koku ve kirliliğe dikkat çekmek için düzenlediği basın toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Karşıyaka Stadı ile ilgili bakanlığın işleri yavaşlattı yönündeki iddialarını yanıtladı. Sürekli “Stat konusunda Cemil Tugay’ın başlangıçta samimi yaklaştığına inanıyorum stat konusunda olumlu mesafemizde onun da katkısı vardır ancak geldiğimiz noktada her ne kadar kendisi bu konu üzerinden siyaset yapmayalım dese de kendisi siyaset yapıyor çünkü Cemil Bey çaresiz durumda.

BURAYI YAPACAK OLAN KARŞIYAKA DEĞİL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Burayı yapacak olan Karşıyaka Belediyesi değil Büyükşehir Belediyesidir. Büyükşehir Belediyesi dedi ki biz buraya iki yüz elli bin dolar ayırdık dedi. Kendi açıklamalarından Büyükşehir Belediyesi’nin finansal krizde olduğunu duyduk, biliyoruz. Büyükşehir’de para yok, bu stadı yapması mümkün değil onun için ipe un seriyorlar topu taca atıyorlar Cemil Bey’de burada çaresiz siyasete sığınmak zorunda kalıyor. Teknik detaylara da girmiyorum çünkü söyledikleri doğru değil bunlar mazeret. Bunlar bu stadı yapmayacaklar. Bir sene bekledik biz bir şey söylemedik biraz önce de çağrı yaptım başka çareleri araştırmak üzere bir araya gelebiliriz ama stadın gecikmesinde konuşulacak konu varsa işin başına döneriz. Stat projesini ilk defa ortaya koyan AK Parti hükümetidir, AK Partidir İzmir’de ilk stat fikri Karşıyaka stadıdır ilk biz yapacaktık yaptırmadılar engellediler.

BİZ BURAYI YAPAMIYORUZ DESİNLER

Bunu Cemil Tugay’da Karşıyakalılar da çok iyi biliyor geçmişle uğraşmayıp geleceğe bakalım diyorlarsa ufak tefek yalanlara sığınmasınlar gerçek dışı ithamlarda bulunmasınlar biz burayı yapamıyoruz gelin yeni bir formül bulalım desinler oturalım. Karşıyaka taraftarı olarak, Karşıyaka Spor Kulübünün Kongre üyesi olarak Karşıyaka’da iki dönem ikinci başkanlık yapmış biri olarak öneriyorum İl Başkanı olarak önermiyorum oturalım hep beraber konuşalım. Bunlar Cemil Bey'e uygun düşmüyor. Başlangıçtaki dik ve samimi duruşuna uygun düşmüyor. Büyükşehir'in çaresizliği, onu gerçek dışı beyanlarda bulunmaya itmesin"” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim