Ayşegül Koç'un sunuculuğunu üstlendiği ''Gün Başlıyor'' programında bugün Türkiye Tanıtım Araştırma ve Laik Oluşum Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir konuk oldu. Programda vakıf çalışmaları ve ülke gündemi ele alındı. 

TÜLOV hakkında konuşan Prof. Dr. Nurettin Demir; ‘’ Vakfımızın çalışmaları saymakla bitmeyecek düzeydedir. Son çalışmamızda Müjdat Gezen sahnede ağırlayarak çocuklara burs sağlamaya çalıştık. Yüze yakın öğrenciye burs verdik. Çoğu yerde temsilcilikler açarak büyümeye başladık. Askıda otobüs bileti çalışması yaparak öğrencilere destek verdik. 13 bin öğrenciyi evlerine kavuşturduk. Ayrıca Anıtkabir ziyaretlerimizde öğrenci ve hiç görmemiş vatandaşlarımızı da alarak seyahatler yapıyoruz.’’ dedi.  

TAKSİM MEYDANI SALDIRISI 

Beyoğlu İstiklal Caddesi saldırısı hakkında konuşan Demir; ‘’Maalesef vatandaşlarımızı hain bir saldırıda kaybettik. Hayatını kaybedenlere baş sağlığı ve yaralılara acil şifa dilerim. Ancak siyasiler bu durumdan faydalanan açıklamalar yaptı. Birlik ve beraber olma anında bu tür açıklamalar yapılmamalıdır. Sanki seçime yönelik nemalanmaya çalışan bir siyaset grubu var. İstihbarat açısından da çok hata var. Dört aydır burada olan terörist tespit edilemedi. Bu çok büyük bir güvenlik zaafıdır.’’ açıklamasında bulundu. 

‘’SEÇİMİ EKONOMİ BELİRLEYECEK’’ 

Ekonomi hakkında konuşan Demir; ‘’ 2023 seçimlerinde belirleyici nokta ekonomi olacaktır. İnsanlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Zengin dediğimiz kesimin bile sıkıntıları çok fazla durumdadır. Bankalar kredi vermekten çekiniyor. Kredi faiz oranı 1.31 ancak esnaflara bu kredi verilmiyor. Çünkü Maliye Bakanlığı’ndan sıkıştırma var. Seçim dönemine gidilen noktada iktidar vatandaşlara göz boyama yapacaktır. Asgari ücret artışları yüksek seviyede olacaktır. On yıl önce Recep Tayyip Erdoğan ilk 10 ülke arasına gireceğiz dedi. Ancak şu an yerini bile koruyamayan Türkiye var.’’ dedi. 

BAŞÖRTÜSÜ SİYASİ MESELE HALİNE GELDİ

''Başörtüsü olarak halkımızın sorunu yoktur. Bir refarandum yapılmasına gerek yok.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sadece başörtüsünü güvence altına almak istedi.İktidar ise bu durumu siyasi mesele haline getirmek istedi.'' dedi.  

Editör: TE Bilişim