Son Mühür/ Merve Turan- Gaziemir Belediyesi, kent genelinde ormanlık alanlara, boş arsalara ve yol kenarlarına kaçak dökülen moloz ve mobilya atıklarına karşı teknolojik önlem aldı.
İlçe genelinde 35 önemli bölgeye yerleştirilen yeni nesil kameralar ve anons sistemiyle çevre kirliliği oluşturan şahıs ve firmalar anında tespit ediliyor.
7/24 kesintisiz nöbet ve sesli uyarı sistem
Kaçak dökümün yoğun olduğu arazi yolları ve orman girişlerine kurulan sistem, enerjisini güneşten sağlıyor.
Gece görüşü ve hareket sensörü olan kameraların kaydettiği görüntüler, Temizlik İşleri Müdürlüğü içerisinde oluşturulan merkezde 24 saat aralıksız olarak izleniyor.
Atık bırakıldığı an belirlenen oktada siren çalınarak sesli anonsla müdahale ediliyor. İhlal anına dair görüntüler ise anında kayıt altına alınıyor.
Firmalara 191 bin TL'ye varan ceza
Kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından zabıta ekipleri, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/4 maddesi uyarınca cezai yaptırım uyguluyor. Yasak alanlara atık döken şahıslara 115 bin 21 TL, firmalara ise 191 bin 867 TL’ye kadar idari para cezası kesiliyor.
"Atıklarınızı doğaya atmayın"

Saha incelemelerinde bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, teknoloji desteğiyle kaçak dökümü önleyeceklerinin altını çizerek;
"Kamuya ait alanları, ormanlarımızı ve doğamızı kaçak dökümle kirletenlere karşı mücadelemizi teknolojinin desteğiyle güçlendiriyoruz.
35 noktada devreye aldığımız kamera ve anons sistemiyle kaçak döküme anında müdahale ediyor, çevreyi kirletenlere gerekli yaptırımları uyguluyoruz.
Yurttaşlarımızdan inşaat atıklarını ve eskiyen mobilyalarını yasal alanların dışına bırakmamalarını önemle rica ediyorum.
Atıklarınızı doğaya atmayın; belediyemize başvurun, adresinizden alarak geri dönüştürelim." ifadelerini kullandı.





