Son Mühür / Arif Enes Durak - . Galatasaray yönetimi ile Milli yıldız Yunus Akgün ile Ocak ayında başlayan görüşmelerde uzlaşmaya varılsa da, anlaşmanın resmiyet kazanmamasının perde arkasında oyuncunun menajerlerinin talepleri olduğu öne sürüldü.,

Galatasaray'dan devasa teklif

Yönetim, hem Yunus Akgün’ün sözleşme süresini uzatmak hem de maaşında ciddi bir artışa gitmek için düğmeye bastı. Bonuslarla birlikte toplamda 130 milyon TL’yi bulan bir teklif milli futbolcuya iletildi. Akgün’ün de altyapısından yetiştiği sarı-kırmızılı kulüpten gelen bu öneriye olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

Ancak futbolcunun bu teklifi kabul etmesine rağmen resmi imzalar henüz atılamadı.

Menajeri çetin ceviz çıktı

Yunus Akgün’ün menajerleri William Davilla ile Cenk Melih Yazıcı’nın, sözleşmenin Türk Lirası üzerinden değil, Euro bazlı yapılmasını talep ettiği iddia edildi. Ancak Galatasaray yönetimi, bugüne kadar sözleşme uzattığı tüm oyuncularla TL bazlı anlaşmalar yaparken bu prensibinden ödün vermek istemedi.

Serbest kalma bedeli 11 milyon euro

Öte yandan Akgün’ün mevcut kontratı 2026 yılına kadar devam ediyor. Sözleşmesinde yer alan “11 milyon avroya serbest kalır” maddesi ise dikkat çekiyor. Yönetimin, sözleşme uzatılarak bu serbest kalma bedelini de güncellemek istediği ifade ediliyor.

Muhabir: Arif Enes Durak