Yüksekliği yaklaşık 30 metre olan, üç katlı birçok koldan akan Girlevik (Çağlayan) Şelalesi'ne, yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl daha da artmaktadır. Özellikle bahar aylarında açan papatyalar, rengarenk küpe çiçekleri ve daha birçok farklı bitki türü görsel bir şölen sunmaktadır.

Kahramanmaraş'ta sağanak yağış: Bir mahalle sular altında! Kahramanmaraş'ta sağanak yağış: Bir mahalle sular altında!

Girlevik (Çağlayan) Şelalesi'ne, Erzincan şehir merkezi ile şelale arasında karşılıklı seferler düzenleyen kara yolu araçları ile gidilebilmektedir...

Şelaleyi ziyarete gelen misafirler, iğde ağaçlarının gölgesinden piknik yapmakta ve serinlemektedir. Kış aylarında hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, Girlevik Şelalesi'nin donmasına neden olmaktadır. Şelalenin bu hali, oldukça ilgi çekicidir. Donmayla birlikte oluşan buz sarkıtları, buz tırmanıcılığı sporu için elverişli bir ortam sağlamaktadır. Kış aylarında bu spora gönül verenler, donmuş şelalede gösteri yapmaktadır.

Erzincan’ın en önemli gezi yerlerinin başında gelen Girlevik Şelalesi dört mevsim ayrı bir güzelliğe sahip. Tamamen doğal bir şelale olan Girlevik Şelalesi’nin suyu Munzur Dağları’nın yamacında yer alan Kalecik Köyü’nden doğan gözelerden gelmektedir. Su dokuz ayrı gözeden çıkar ve bir dere yatağı vasıtası ile şelaleye kadar ulaşır. Şelalenin yüksekliği 30-40 m. olup, yöreye özgün taştan oluşan üç kademe halindedir.

Kaynak: Haber Merkezi