Giresun'un eşsiz doğası ve güzelliği, şüphesiz fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez olarak ortaya çıkıyor. Fotoğraf meraklıları, Giresun'un en güzel yerlerini, en güzel fotoğrafın nerede çekileceğini merak ediyorlar. Peki, Giresun'da nerede fotoğraf çekilir? Giresun'un en güzel fotoğraf çekilecek yerleri...

GİRESUN'DA NEREDE FOTOĞRAF ÇEKİLİR?

Kuzalan Şelalesi

İZSU rögar kapaklarında pandemiden bu yana ilaçlama yapmıyor: Sebebi maliyet! İZSU rögar kapaklarında pandemiden bu yana ilaçlama yapmıyor: Sebebi maliyet!

Kuzalan Şelalesi

Giresun’un Dereli İlçesine 19 kilometre uzaklıkta, Kuzalan Tabiat Parkı'nın değerlerinden biri olan şelalenin yüksekliği yaklaşık 20 metredir. Karşısına seyir terası kurulmuş olan şelale; görüntüsü, sesi ve çevresiyle oluşturduğu harikulade manzarası ile yoğun ilgi görmektedir.

Mavi Göl

Mavi Göl

Giresun’un Dereli ilçesi sınırları içinde bulunan ve ilçe merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Kuzalan Tabiat Parkı içindeki Mavi Göl, bölgenin nadir güzelliklerinden biridir. Mavi Göl, üç gölün birleşiminden oluşur ve yöre halkı tarafından genellikle "Sodalı Göl" veya "Göğ Göl" olarak anılır. Bu göl, özellikle yaz aylarında kireç taşları ve Karadeniz’in tek sodalı deresi olan Göksu Deresi'nin etkisiyle turkuaz rengini alır. Bu özelliğiyle, ziyaretçilere eşsiz bir güzellik sunar.

Paşakonağı Yaylası

Paşakonağı Yaylası

Bulancak İlçesi Kovanlık Beldesi sınırları içerisinde yer alan yayla, Bulancak ilçe merkezine 48 kilometre, Giresun il merkezine ise 62 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Paşakonağı Yaylası; sarı, mor ve beyaz açelyaları (orman gülleri), derin vadileri ve bu vadilerdeki şelaleleri ile ünlüdür. Yaylanın, temiz havası ruhunuzu dinlendirirken, yemyeşil manzarası muazzam bir keyif sunmaktadır.

Çatalağaç Şelalesi

Çatalağaç Şelalesi

Şelalenin yanında, eski bir değirmen bulunmaktadır. Şelaleye yaklaştığınızda, sürekli akan suyun sisiyle birlikte yüzünüzde ve teninizde hafif bir serinlik hissedersiniz. Bu, ziyaretçilere doğanın ferahlatıcı atmosferini yaşatır.

Gölyanı Obası

Gölyanı Obası

Yağlıdere İlçesine bağlı Sınır Köyü sınırlarında kalan ve ilçeye 51 km. uzaklıkta, etrafı tamamen doğal, yöreye özgü hartama denilen ahşapla yapılmış evlerle ve  çam ağaçlarıyla çevrili, adeta çanak şeklinde 3000 m2’lik bir alanı kaplayan doğal bir gölü de içinde barındıran Gölyanı Obası; bugün turizmin doğa, sağlık ve yeşil yönünü sunmak için gizli kalmış ve keşfedilmeyen bir cennettir.

Sağrak Gölü

Sağrak Gölü

Sağrak Gölü su kaynağı sadece eriyen karlardan oluşan bir buzul gölüdür. Giresun’un adını bu gölden alan Karagöl Yaylası’nda 3000 rakımda bulunmaktadır. Yaz aylarında bile dağın bir kısmı kar kaplıdır. Eriyen kar suları dağın hemen yanındaki çukurda bir gölet oluşturmuştur derinliği çok fazla değildir. Gölün suyu buz gibi görüntüsü cam gibi dümdüzdür.

Kaynak: Haber Merkezi