Benzin ve motorine bu gece yarısından itibaren indirim geliyor. Brent petrolün varil fiyatının 100 doların altına inmesinin ardından sektör temsilcileri indirim yapılacağının sinyallerini veriyordu. 6 Ağustos'un ilk dakikalarından itibaren geçerli olacak indirim miktarının benzinde 2.23 TL, motorinde ise 1.15 TL olacağı öğrenildi. Pompaya yansıyacak fiyatların ardından benzin ve motorinin satış fiyatı şöyle olacak.

Benzin...

20.01 TL

Motorin

23.32 TL

ŞUBAT VE AĞUSTOS AYINDA NE DEĞİŞTİ?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun çarşamba günkü toplantısında eylül ayı için kısıtlı bir üretim artışı kararı alması da piyasanın sahip olduğu sınırlı kapasiteye işaret ederek arz endişelerini kuvvetlendirdi. Benzin ve motorinde 6 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak indiriimin Brent petrol varil fiyatı 95 dolar civarında seyrediyor. Buna benzer bir tablo şubat ayının son günlerinde yaşanmıştı. Tıpkı bugün olduğu gibi 28 Şubat'ta da brent petrolün varil fiyatı 95 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Ancak şubat ve ağustos ayı brent petrol varil fiyatındaki benzerlik benzin ve motorinin pompa fiyatı söz konusu olduğunda yerini bambaşla bir tabloya bırakıyor. 

28 şubat'te günü brent petrolün 94.12 dolardan günü kapattığı tabloda benzin ve motorinin satış fiyatı şöyleydi...

Benzin...

16.77 TL

Motorin...

16.99 TL

6 Ağustos'tan geçerli olacak indirime rağmen hem benzinde hem de motorinde pompa satış fiyatları açısından yüzde 20'ye yakın oranda bir fark olduğu dikkatlerden kaçmıyor.  

Editör: TE Bilişim