İşte az maaşla geçinenler, daha doğrusu “geçinemeyenler” için rahatlıkla yapılabilecek ek iş önerileri...

Bu önerileri akıllıca kullandığınız takdirde, bütçenize azımsanmayacak miktarda katkı yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

Altın Alıp Satın!
Altın yatırımı, ev hanımlarından tutun da iş adamlarına kadar birçok kişinin birikim yöntemidir. Ellerine geçen parayı hemen altına çevirirler ve gelecekte değerlenmesini bekleyerek para kazanmanın hayalini kurarlar. İşte günümüzde bu yatırımlar bambaşka anlamlar kazandı. Altını internetten alıp satıyorsunuz ve çok daha kısa sürede para kazanabiliyorsunuz. Ayrıca bu işlemi kuyumcuyla aynı şekilde yapıyorsunuz. Yani internetten altın satmak için ekstra bir ekonomi bilgisine ihtiyaç duymuyorsunuz. İhtiyaç duyduğunuz bilgileri ise internet üzerinden kolayca bulabiliyorsunuz. Yani sözün kısası, internetten az miktardaki paranızla altın alıp satarak kısa süre içerisinde daha fazlasını kazanabiliyorsunuz.

Tespih Yapıp Satın!
Ülkemizde tespihlerin ne kadar çok kullanıldığını biliyorsunuz, değil mi? Siz de bu çok kullanılan ürünlerden yapıp satarak para kazananlar arasına dahil olabilirsiniz. Evet, evde tespih yapma işinden bahsediyorum. Küçük bir çocuğun bile rahatlıkla yapabileceği tespih işinden siz de ek gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca isteyenler evde pipo üretimi işini de düşünebilir. Tabii bu tespih yapmaktan daha uğraş verici bir iş olduğundan, pipo üretiminde el becerinize güvenmeniz ve yeterli vakte sahip olmanız gerekiyor. Neticede her iki yöntemi de araştırarak, hangisini kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

Otomobilinizi ya da Bisikletinizi Kiralayın!
Bütçenize büyük oranda katkıda bulunabileceğiniz ek iş önerilerinden bir tanesi de otomobilinizi veya bisikletinizi kiralamak olabilir. Gerçekten kazançlı çıkabileceğiniz bu ek gelir yöntemini kullanırken dikkat etmeniz gereken şeyleri öğrenerek, otomobil ve bisiklet kiralama işine ilk adımızı atabilirsiniz. Mesela; çevrenizde bu işi yapanlar var mı ya da çevreniz ne kadar geniş? Arabanızı haftada ya da ayda kaç gün kiraya vereceksiniz? Gibi soruları düşünerek işe ilk adımızı atabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim