Son Mühür- İzmir’in Kiraz ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde bugün saat 11.17’de ziraat arazisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple dumanlar yükselmişti.

Bölgede etkili olan rüzgarın şiddetiyle kısa sürede artan alevler, yakındaki ormanlık alana yayılmıştı. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine yangın bölgesine çok sayıda ekip sevk edilmişti.

İzmir Konak'ta polis memurundan Mevlit Kandili jesti
İzmir Konak'ta polis memurundan Mevlit Kandili jesti
İçeriği Görüntüle

Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale etti

İhbarın hemen ardından harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını önlemek için bölgeye karadan ve havadan müdahale gerçekleştirmişti.

Söndürme çalışmalarına 4 uçak ve 5 helikopter havadan destek verirken karada ise 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 1 dozer görev almıştı.

OGM: "Ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışmalarıyla kontrol altına aldık"

Ekiplerin zorlu arazi şartlarında yürüttüğü çalışmalar sonucunda yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, "İzmir Kiraz da meydana gelen yangını ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışmalarıyla kontrol altına aldık." ifadelerine yer verildi. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: DHA