Son Mühür Tv’de ‘Gün Başlıyor’ programının konuğu ÖVDER İzmir Temsilcisi Orhan Yüce’ydi. ‘’Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) 1996’da kurulduğunu hatırlatan Orhan Yüce, eğitimin, bilimsel, çağdaş ve parasız olmasını sağlamak amacıyla kurulan bir dernek’ olduğunu söyledi. 

İşte Orhan Yüce’nin açıklamalarından öne çıkan detaylar... 

HER BAKAN DEĞİŞİMİNDE 

En fazla bakanın ve müfredatın değiştiği alan eğitim alanı. Her iktidar eğitimiz kendine göre planlamaya kalkıyor. Aynı hükümet içinde 8 mi oldu, 9 mu oldu? Her gelen bakan kendine göre planlamaya çalışıyorlar. Çocuklarımızı hamur olarak görüp yoğurmak istiyorlar, halbuki öyle değil.  

MİLYONLARCA MUHTAÇ ÖĞRENCİ VAR 

İlkokul ve ortaokulda okuyan 10 milyon öğrenci var. Bu öğrencilerin 2,5 milyonu muhtaç. Bunu devlet görmüyor mu? Bu çocuk karnını doyurmadan aç geliyor. Dengeli beslenemeyen çocuklardan hastalıklı bir toplum oluşur. 100 bin imza topladık. Çocuklarımıza okularda yemek verilsin diye. Mecliste bu reddedildi. Sormak istiyorum bu reddeden vekiller kimin vekilleri?  

KAMUDAKİ BÜTÜN ÖĞRENCİLERE VERİLMELİ 

Biz 100 bin imzayı gönderdikten sonra bakanlık hiç olmazsa okul öncesi çocuklara vereyim dedi, şubatta başlayacağını açıkladı. 5 milyon öğrenciye verilecek. Ama biz sadece onlara değil kamudaki bütün okullarda öğrencilere bir öğün yemek verilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın yüzde 34’ü buna muhtaç. 16 yaşın altındaki 6 milyon çocuk şiddetli bir yoksulluk içinde. 4 çoçuktan üçü kansızlık, bir açlık çekiyor. Her yıl kitaplar değiştiriliyor. Bu kitaplar neden her yıl değiştirilir? Bu para okullara gideceğine o şirketlere neden aktarılır? Çocuklarımıza kamu hizmeti olarak denetimli, sağlıklı yemek verilmesini istiyoruz. Biz hayır krumu gibi verilmesini değil, yasasıyla yönetmeliğiyle bir öğün yemek verilmesini istiyoruz.  

Editör: TE Bilişim