Yüz yüze eğitimin başlamasının üzerinden 4 hafta geçti. Okullarda ise hastalık vakaları ve karantinaya alınan sınıflar her geçen gün artmaya devam ediyor. Eğitim Sen İzmir Şubeleri okullarda hala gerekli önlemlerin alınmadığını dile getirirken, yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için alınması gereken önlemleri açıkladı.

Eğitim Sen İzmir Şubeleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hastalık etkilerinin en aza indirilebilmesi için okullara ek bütçe sağlanmalı, fiziki alt yapı sorunları giderilmeli, ders saatleri salgın koşullarına göre düzenlenmeli, derslik sayısı ihtiyaca göre arttırılmalı, öğretmen ve yardımcı hizmeti istihdamındaki eksiklikler giderilmeli. Okullardaki ödenek sorunu ve fiziki altyapı sorunlarının sürmesi yüz yüze eğitimin sağlıklı koşullarda yapılabilmesini engellemektedir. Okulların öğrenci sayısı, sınıf mevcutları, yerleşim yerinin nüfus yoğunluğu, fiziki altyapının yeterliliği gibi pek çok faktör yüz yüze eğitimin sağlıklı yürütülmesine engel olmaktadır” denildi.

Açıklamada, Türkiye’deki öğrencilerin önemli bir bölümü kalabalık sınıflarda öğrenim gördüğünü, öğrenci ve öğretmenlerin 40 dakika boyunca yeterince havalandırılmamış sınıflarda maskeli bir şekilde ders işlemesinin sağlıksız bir ortam yarattığını bulaş riskini artırdığını, bu sebepten ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi gerektiğini belirtti.

‘KADROLU YARDIMCI PERSONEL ALINMIYOR’

MEB’in, yıllardır kadrolu yardımcı personel alımı yapmadığı ve ihtiyaçları İŞKUR üzerinden geçici görevlendirmelerle geçiştirildiği vurgulanan açıklamada, “Yüz yüze eğitimde bir ay geçmiş olmasına rağmen okullarımızın büyük çoğunluğunda yardımcı hizmet personeli ihtiyacı halen giderilmemiştir. Tüm okullarda temizlik görevlisi yardımcı personel hemen göreve başlamalıdır. Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için eğitimde her türlü güvencesiz istihdam uygulamasından derhal vazgeçilmeli, herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Eğitim-Sen olarak gerek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim alması, gerekse eğitim emekçilerinin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli olan tüm tedbirlerin eksiksiz alınması talebimizi bir kez daha belirtiyor, sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim