ABD Başkanı Joe Biden,ilk kez Rus ekonomisini hede alan ciddi yaptırımlar açıklama yapmaya hazırlanıyor.

Biden bugün açıklayacağı kararname ile, ABD'ye karşı Kremlin tarafından yürütülen siber casusluk faaliyetlerini ve ABD seçimlerine müdahale girişimlerini cezalandırmak için Rusya'ya yaptırımlar uygulayacak. ABD yönetimi ayrıca, Rus istihbarat servisinin 10 üyesini sınırdışı edecek ve Amerikan federal kuruluşları ile şirketlerine yönelik siber casusluk girişimlerine destek veren 6 Rus şirketini yaptırım listesine ekleyecek.

Haberde ayrıca, Biden yönetiminin ABD bankalarının Rusya MB, Rusya Refah Fonhu veya Rusya Maliye Bakanlığı'ndan doğrudan Rus devlet tahvil i almalarını yasaklayacak. Kararname, Biden'e devlet borçlanmakağıtlarına yaptırımları gelecekte genişletme imkanı verecek

Reuters'de yayınladığı özel haberde ABD Başkanı Biden'in çıkaracağı kararname ile Amerikan bankalarının, finans kuruluşlarının birincil piyasada ruble cinsinden Rus devlet tahvili ihraclarında yer almalarını 14 Haziran'dan itibaren yasaklayacak. Çıkarılacak kararname ile Rusya'nın devlet tahvili ihrac etme kabiliyeti sınırlanacak.

ABD bankaları, 2019 yılından bu yana Rusya'nın ruble dışında para cinsinden tahvil ihraclarında yer alamıyorlar.

Editör: TE Bilişim