Son Mühür - 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Konya’da CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici’nin AK Parti’ye geçeceği bildirildi.
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı doğruladı
Ekici’nin AK Parti’ye katılacağını Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan doğruladı. Arslan, konuya ilişkin Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Dün akşamdan itibaren tüm teşkilat mensuplarının ne kendisine ne de yanındaki danışmanına ulaşamıyor. 6 aydır böyle bir ihaneti bekliyor ancak bu kadar küçüleceğini de beklemiyorduk. Müthiş bir hayal kırıklığı yaşadık. Hem seçilmiş için sahada mücadele eden bizlerin hem de kendisine oy veren seçmenlerin yüzüne nasıl bakacak. Bu üç günlük dünyada böyle bir karaktersizlik yapmaya değer miydi? Takdiri halkımızın vicdanına bırakıyorum”
Telefonlara cevap vermedi
AK Parti'ye katılacağı belirtilen Hasan Ekici’ye ise ulaşılamadığı gözlendi. Ekici'nin rozetini bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takacağı bildirildi. Öte yandan, kısa süre önce İYİ Parti’den milletvekili seçilen Ünal Karaman da AK Parti'ye katılmıştı.
Sosyal medyadan sert tepki
Bugün yaşanan bir gelişmede ise, Ahmet Arslan, Hasan Ekici'ye sert bir tepki geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Hasan Ekici, partiden istifa ettiğini açıkladı. Bunun üzerine Hasan Ekici'nin X paylaşımı alıntılayan Ahmet Arslan 'karaktersiz' deyip Ekici'ye sert bir tepki gösterdi.