Son Mühür- CHP İzmir il yönetiminde iki dönem il başkan yardımcılığı görevinde bulunan, 2019 Çiğli kongresinde başkan adaylığı yarışı içinde olan Şirin Akgül, CHP'nin yeni döneminde aktif siyasi yaşamın içinde yer almayacağını duyurdu.
CHP'deki parti içi iktidar kavgasının ardından yaşanan ayrışmada CHP'de kalmayı seçen Şirin Akgül, 'liyakat' vurgulu açıklamasıyla siyasete mola verdiğini açıkladı.
''Bugün, aktif siyasi yaşamımı sonlandırma kararı aldığımı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum'' diyen Şirin Akgül,
''Liyakatin geri plana itildiği, emeğin ve vefanın karşılık bulmadığı, partinin dar çevrelerce şekillendirildiği bir yapının içinde yer almayı doğru bulmuyorum.
38. Kurultay’da İzmir’i kaybettiren anlayışın bugün de aynı şekilde devam ettiğini görmek, değişime olan inancımı ortadan kaldırmıştır.
Bu nedenle aktif siyasetten çekiliyorum.
Kılıçdaroğlu baskı altındayken bile...
Bu karar ani bir kırgınlığın sonucu değildir. Yıllar boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiçbir kişisel beklenti olmadan emek verdim ve en zor dönemlerde partimin yanında durdum.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun baskı altında olduğu süreçlerde de duruşumu korudum. Vefa ve sadakat benim için değişmeyen temel değerlerdir. Mücadelem kişiler için değil, partinin ilkeleri içindi.

Ancak bugün, beklediğim değişimin gerçekleşmediğini görüyorum.
Bu bir parti vedası değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olarak kalmaya devam edeceğim; yalnızca aktif görevlerimi bırakıyorum.
Partide arınma ve liyakatın esas olması gerektiğini her zaman savundum. Ne yazık ki İzmir’de bunun karşılık bulmadığını görüyorum'' ifadeleriyle aktif siyasete nokta koyduğunu açıkladı.





