Son Mühür/Gamze Eskiköy- EGEÇEP tarafından yapılan duyuruda, Uluslararası Nükleer Olay Ölçeği’ne göre bugüne kadar meydana gelen en büyük nükleer felaketlerden biri olan Çernobil’in yıldönümünde kamuoyunun dikkatinin yeniden nükleer enerji projelerine çekileceği belirtildi. Basın açıklaması, 26 Nisan Cuma günü İzmir Kültürpark’taki Kitap Fuarı alanında gerçekleştirilecek. Platform, etkinliğe tüm doğa ve yaşam savunucularını davet etti.

“Daha başlamadan atık sorunuyla karşı karşıyayız”

EGEÇEP, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaat sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu, Sinop’taki nükleer santral projesinin ise ısrarla gündemde tutulduğu belirtildi. Açıklamada, henüz faaliyete geçmeyen santrallere rağmen Türkiye’nin kaçak yollarla gelen nükleer atıklarla baş edemediği ifade edildi.

“Ne Türkiye’de ne dünyada nükleer santral istemiyoruz”

Platformun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Çernobil’de yaşanan felaketin acı mirası hâlâ silinmedi. Bugün Akkuyu ve Sinop gibi bölgelerde kurulması planlanan santrallerle benzer riskler tekrar kapımızda. Bizler, bu coğrafyada ve dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral istemiyoruz. Nükleere hayır, yaşasın hayat!”

Çağrı: Tüm yaşam savunucuları Kültürpark’a

EGEÇEP, nükleer karşıtı mücadelenin büyütülmesi gerektiğini belirterek, 26 Nisan’daki açıklamaya destek verilmesini istedi. Platform, nükleer santral karşıtlarının sesini duyurması ve yaşamı savunması için dayanışma çağrısında bulundu.

Muhabir: GAMZE ESKİKÖY