Son Mühür - Nefes Gazetesi yazarı Nuray Babacan, 'AKP'de sinir bozukluğu' başlıklı yazısında, AK Parti kulislerinde uzun zamandır gündemde olan kabine değişikliğinin artık öncelikli mesele olmaktan çıktığını ifade etti.
''Umudunu yitirmiş gibi duruyor''
“Kimine göre nisana, kimine göre hazirana kaldı” diyerek değişikliğin ertelendiğine işaret eden Babacan, şunları yazdı: “Ancak son günlerde kabine değişikliğinin tamamen kaldığını, en fazla 3 bakanla sınırlı olacağını iddia edenler var. Büyük kongredeki değişim konusunda hayal kırıklığına uğrayan, parti MKYK’sına alınan isimler konusunda rahatsız olan partililer, kabine değişikliğinden de umudunu yitirmiş gibi. Olsa bile başarı, liyakat, yetenek gibi konularda mesaj vermeyeceği düşünülüyor”
Vedat Milor soruşturması
Diğer yandan, gastronomi yazarı Vedat Milor'un kent lokantalarını tanıttığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın, AK Parti içerisinde bile huzursuzluk yarattığını iddia eden Babacan, bu durumun partinin dinamikleri üzerindeki etkilerine dikkat çekti: “Son dönemde İstanbul’da yürütülen soruşturma ve operasyonların ‘neye hizmet ettiği’ soruları daha sık sorulmaya başlandı. Özellikle Vedat Milor soruşturmasını ‘sözün bittiği yer’ olarak değerlendirenler oldu”