İzmir'de sonbahar beklerken termometreler yeniden tırmanışa geçti... 30 dereceye dayanacak!
İzmir'de sonbahar beklerken termometreler yeniden tırmanışa geçti... 30 dereceye dayanacak!
İçeriği Görüntüle

Son Mühür- İzmir'in Bornova ilçesinde 3. Sanayi Sitesi’nde her ay geleneksel olarak düzenlenen Kuru Fasulye Günü etkinliği yeniden gerçekleştirildi. Etkinliğe katılım sağlayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki sanayi esnafı ve çalışanlarıyla aynı sofrayı paylaşarak asırlık esnaf geleneklerinin yaşatılmasının toplumsal birliktelik adına büyük önem taşıdığını belirtti.
Başkan Eşki konuşmasında Türkiye ekonomisinden de bahsederek şu ifadeleri kullandı:

"Kırılgan ekonomiler her zaman dış etkilere açıktır ve her olumsuz gelişmeden zarar görmeye muktedirdir. Maalesef ülkemizin ekonomisi de oldukça kırılgan bir yapıda. Dünyanın öbür ucunda, Arjantin'de biri hapşırsa burada ekonomik kriz dalgaları hissediliyor. İran'da bir bomba patlasa dengelerimiz altüst oluyor. Hint Okyanusu'nda bir gemi batsa ülkemizde döviz fırlıyor, benzin fiyatları zamlanıyor. Bu denli dışa bağımlı ve kırılgan bir ekonomik sistemde, faturayı ne yazık ki hep en başta esnafımız ödemek zorunda kalıyor ve sorun yaşamaya mahkum ediliyor"


Başkan Eşki esnafın kalıcı bir refaha ve iş güvencesine kavuşmasının ancak köklü bir ekonomik dönüşümle mümkün olabileceğini vurgulayarak "Esnafımızın bu kronik sorunları tekrar tekrar yaşamaması, ancak kendi ayaklarının üzerinde durabilen, tam bağımsız bir ülke olmamızla mümkündür. Ne zaman ki Türkiye dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldırır ve kendi yerli ekonomik koşullarını özgürce oluşturabilir, işte o zaman esnafımız da rahat bir nefes alır. Umuyorum ki Türkiye’nin kendi ekonomik kaderini bizzat çizebileceği, dışa el açmak zorunda kalmayacağı tam bağımsız bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Esnafın üzerindeki sorumluluktan bahseden Eşki, sözlerini şu çağrıyla tamamladı:

"Bu dönüşüm yolculuğunda en büyük görev ve sorumluluk esnafımızın omuzlarındadır. Esnafımız kendi kaderini ve geleceğini mucizevi kurtarıcılara havale etmek yerine, kendisiyle omuz omuza yürüyen, esnafın yapısal sorunlarına gerçekçi çözümler üreten ekonomik ve siyasi anlayışlara teslim etmelidir. Kendi geleceğimizi, üretimden ve esnaftan yana olan siyasetlerle birlikte şekillendirmeli, bu yolu onlarla beraber yürümeliyiz. Bu aydınlık ve bağımsız geleceği hep birlikte, dayanışma içinde inşa edeceğimize inancım tamdır. Hepinize afiyet olsun, bereketli kazançlar dilerim."

Muhabir: Merve Turan