Son Mühür / Arif Enes Durak - Süper Lig’in iki dev kulübü Galatasaray ve Beşiktaş, yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarına hız verdi. Şampiyon unvanını korumak isteyen Galatasaray ile kötü geçen sezonun izlerini silmek isteyen Beşiktaş, Davide Calabria transferi için karşı karşıya geldi.
Bayern Münih’ten Leroy Sane’yi gündemine alarak ses getiren Galatasaray, bu kez rotasını Serie A’ya çevirdi. Sarı-kırmızılılar, İtalya'nın köklü kulübü Milan'da forma giyen Davide Calabria için girişimlere başladı.
Sözleşmesi 2025'te bitecek
Yeni teknik direktörüyle yeni bir sayfa açmak isteyen Beşiktaş ise güçlü bir kadro kurmak için düğmeye bastı. Siyah-beyazlılar, sağ bek mevkisi için Calabria’yı kadrosuna katmak istiyor. İki kulüp, 27 yaşındaki oyuncu için Milan’dan resmi bilgi talebinde bulundu. Milan altyapısından yetişen ve uzun yıllardır kırmızı-siyahlı formayı giyen Calabria’nın sözleşmesi, Haziran 2025’te sona erecek. Bu durum, oyuncunun yaz transfer döneminde daha uygun bir bonservis bedeliyle takımdan ayrılabileceği yorumlarını beraberinde getirdi.
27 maç; 1 gol, 1 asist
Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Bologna formasıyla geçiren Calabria, 27 resmi maça çıktı. Tecrübeli sağ bek, bu maçlarda 1 gol ve 1 asist kaydederek takımına skor katkısı da sundu.