Son Mühür/Merve Turan - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Ramazan ayının ilk sahurunu Soma’da madencilerle geçirdi. İmbat Madencilik’te çalışan işçilerle bir araya gelen Zeyrek’e, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ve Genel Müdür Yavuz Burbut eşlik etti.

Madencilerle aynı sofrayı paylaşarak sohbet eden Zeyrek, maden emekçilerinin alın terine duyduğu saygıyı dile getirdi. Zeyrek, "Sizler gerçekten ekmeğinizi zor şartlarda kazanan, helal rızık peşinde olan emekçi kardeşlerimsiniz. Ramazan’ın ilk sahurunda sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir mutluluk. Seçim dönemiyle sınırlı kalmadan, Madenciler Günü’nde de beraberdik, şimdi sahurda da birlikteyiz. İftar sofralarında da buluşacağız, her zaman yanınızda olacağız" dedi.

Soma Madencileri Sahur

“Bu ay, dayanışma ve bereket ayı”

Ramazan ayının birlik ve paylaşma ruhuna vurgu yapan Başkan Zeyrek, "İnşallah, hepimizin kazandığı helal rızıklar, evimize bereket getirir. Tutulan oruçlar, yapılan ibadetler ve dualar bu mübarek ayda kabul olur. 29 gün boyunca dayanışma içinde, aynı sofrada ekmeğimizi bölüşerek bu huzur dolu günleri birlikte geçireceğiz" diye konuştu.

Madencilerin sorunlarına dikkat çek

Madencilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Zeyrek, emekçilerin hak ettikleri ilgiyi görmediğini ve yaşadıkları sorunların yeterince gündeme gelmediğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Soma’da madencilerin temsilcileriyle önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Zeyrek, "Genel Başkan Yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz’ın da katılımıyla madencilik sektörünün mevcut durumunu ele aldık. Soma’daki madencilerin sorunlarını ve ülkemizin ithal kömürle karşı karşıya olduğu tehdidi masaya yatırdık.

Ne yazık ki madencilerimizin sesi yeterince duyulmuyor, ancak biz bu sorunları görmezden gelmeyeceğiz. Gerekli önlemler alınmazsa, madencilik sektörü ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kalabilir" dedi.

Maden Işçileri Sahur

“Madencilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz”

Zeyrek, Soma’daki madencilerin yaşadığı zorlukları gündemde tutmaya devam edeceklerini belirterek, "Bugün buraya gelerek madencilerimizin sıkıntılarını bir kez daha gündeme taşımak istedim. Onların haklarını her platformda savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Madencilerle aynı sofrada bulunmaktan onur duyduğunu dile getiren Başkan Zeyrek, "Bize sofranızı açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu dayanışma ruhunu yaşatmak ve birlikteliği sürdürmek en büyük gücümüzdür. İnşallah, bu mübarek ay bereketiyle Manisa’ya ve ülkemize hayırlar getirir" diye konuştu.

Muhabir: Merve Turan