Marmara Bölgesi'nde etkili olan ve İstanbul'da saatteki hızı 130 kilometre olarak ölçülen kuvvetli lodos trafikteki sürücülere zor anlar yaşatıyor.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Fırtınaya rağmen motokuryelik görevlerini devam ettiren ve sipariş yetiştirmeye çalışan işçiler için sosyal medyada ‘Sipariş verme' kampanyası başlatıldı. Söz konusu kampanyaya ünlü şirketlerden destek istendi.

Özellikle İstanbul'daki köprülerden geçiş yapan motokuryeler, fırtınanın etkisiyle daha sert bir şekilde karşılaşıyor. İETT otobüsleri ve bazı ticari araçların, araçlarını motorların yanında ilerleterek fırtınaya karşı kendilerini siper ettikleri birçok görüntü sosyal medyada gündem oldu.

“2 GÜN SİPARİŞ VERMEYİN”

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) sözcüsü Kubilay Çelik, “Lodos, fırtına uyarısına rağmen hiçbir taşımacılık şirketi önlem almadı. Ünlü şirketlerin çoğu hiçbir önlem almadı. İnsanın canıyla oynuyorlar. Suç işliyorsunuz” dedi. Çelik, vatandaşa ise “Lütfen 2 gün boyunca sipariş vermeyin, yemeğini kendiniz yapın” çağrısında bulundu.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır da ‘Sipariş verme' kampanyasına destek vererek, “Kuryelerin can güvenliği için online siparişlere ara verelim!” dedi.

Editör: TE Bilişim