Öldürülen teröristle fotoğrafları çıkan eski HDP Milletvekili Semra Güzel, sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Semra Güzel beraberindeki iki kişiyle birlikte MİT ve emniyet müdürlüğünün ortak operasyonuyla Silivri'de yakalanmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan Güzel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan soruşturmanın yürütüldüğü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bağlanarak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi. Güzel, ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güzel'in tutuklanmasına ilişkin hakimlik kararında, ''Şüphelinin tüm aramalara rağmen bulunamaması üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve bu karara istinaden ifadesinin alınmış olmasıyla, eylemin sabit görülmesi halinde alması muhtemel ceza miktarı da dikkate alındığında kaçma şüphesi bulunduğu anlaşıldığından tutuklamanın ölçülü olduğu'' belirtildi.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Güzel, hakimlik ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini söyledi. İfadesinde, yargılama sürecini tamamen siyasi bir süreç olarak değerlendirdiğini iddia eden Güzel, "Bir kısım fotoğrafların da içinde bulunduğu gizli tanık beyanlarıyla içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ilişkin bir tek ben yargılanmıyorum. Diğer yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP'dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum." dedi. Beraatla sonuçlanan emsal kararlar olduğunu savunan Güzel, ifadesinde serbest bırakılmayı istediğini kaydetti.
HDP'DEN KARAR SONRASI AÇIKLAMA
Adliye önünde açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Semra Güzel'in tutuklu yargılanmaması gerektiğini ve iki fezleke için dokunulmazlığının kaldırıldığını öne sürdü. Semra Güzel'in suç işlemediğini bildiklerini savunan Oluç, Güzel'le dayanışmayı ve desteklerini sürdüreceklerini dile getirdi.

HDP eski Milletvekili Semra Güzel (solda)

Editör: TE Bilişim