Keçiören’de etkili olan sağanak sonrası evini su basan Asuman Paker, 10 yaşındaki kızıyla birlikte mahsur kaldı. Camların patladığını, suyun boylarını aştığını söyleyen Paker, “Kızımı ben kurtardım, her şeyim yerle bir oldu” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Sel sularında can pazarı

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan Çağla Apartmanı'nın alt katındaki daire, şiddetli yağış nedeniyle suyla doldu. Sel sularının etkisiyle dairenin duvarları çöktü. Evde bulunan Asuman Paker ve 10 yaşındaki kızı E.T., bir anda yükselen sular nedeniyle mahsur kaldı.

Anne ve kızı olay yerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Geceyi hastanede geçiren anne ile çocuğu tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Paker: “Çocuğumu kendim kurtardım, çok direndim”

Yaşadıklarını anlatan Asuman Paker, olay anında büyük panik yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İşten gelmiştim. Kızımla evdeydim. Yağmur çok şiddetliydi. Evden çıkmamızı söylediler. Çıkmaya çalışırken cam patladı. İçeriye su doldu. Eşyalar yığıldı. Su boyumuzu aştı. Duvarlara tutunmaya çalıştım. Çok korktum. Çocuğumu kendim kurtardım. Çok fazla direndim. Her şeyim gitti.”

“Parmağım kırık, kalçamda sekiz dikiş var”

Paker, sel nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını belirtti:

“Parmağım kırık. Diğer parmağım kesildi. Kalçamda sekiz dikiş var. Ayak parmağımda da hasar var. Canım çok yanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Evimi öyle görünce çok kötü oldum. Her şeyim içindeydi. Birikimlerimin hepsi gitti. Her şeyim yerle bir oldu.”

“Çocuklarımla bir başımayım"

Yardım çağrısında bulunan Paker, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yetkililer bana el uzatsın, yardım etsin. Çocuklarımla bir başımayım, lütfen bana yardım etsinler. Bugüne kadar her şeyi tek başıma yapmaya çalıştım.”

Kaynak: İHA