TFF 3. Lig 2. Grup'ta yer alan Altay, son iki haftadır işlerin hiç de istedikleri gibi gitmediği bir süreçten geçiyor. Önce Eskişehirspor’dan yenen 4 gol, hemen ardından Balıkesir deplasmanından gelen 5-0'lık ağır skor, siyah-beyazlı cephede moralleri epey bozdu.

Kenar yönetim ise yenilgilerden ziyade sahada üst üste yapılan basit hatalara kafa yoruyor. Bütçesi tavan yapmış rakiplere karşı genç bir kadroyla ayakta kalmanın zorluğuna değinen teknik direktör Tuna Üzümcü, ellerindeki imkanlarla oyuncularını büyütmeye çalıştıklarını gizlemiyor.

Tuna Üzümcü, takımın içinde bulunduğu durumu şöyle özetliyor:

“Tecrübesiz bir takımız. Oyunu çirkinleştirmeden, skora bakmadan oyuncularımızın gelişimini hedefliyoruz. Çok kısa sürede tecrübe kazanılmıyor. Böyle kazalar olacak. Tecrübe kazanacaklar. Taraftarımızın tek isteği formanın ıslanması. Buna devam etmemiz lazım.”

Saha içindeki sessizliğe sitem

Üzümcü’yü asıl çileden çıkaran nokta ise Balıkesir deplasmanında 5 gol yerken takımın sahada sergilediği tepkisizlik oldu. 90 dakika boyunca takımdan sadece bir kişinin sarı kart gördüğünü hatırlatan genç hoca, oyuncularının skora isyan etmemesinden dertli. Sabırlı olunması gerektiğinin altını çizen Üzümcü, tepkisizliğe şu sözlerle sitem etti:
“Böyle bir skora isyan eden oyuncu grubu istiyorum. 5 gol yemişiz, tek sarı kart var. Kimseden mi reaksiyon olmaz. Galibiyet, yenilgi, beraberlik bunlar futbolda var ama bu kadar gol yiyecek bir takım değiliz. Bireysel hataların önüne geçmemiz gerekiyor. Bir arada maç yaparak, oyuncu grubunun gelişmesini beklemek zorundayız. Şu ana kadar skor odaklı oynamadık. Sabırlı olmak zorundayız.”

Kaynak: DHA