Son Mühür- Ajda Pekkan, avukatları aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak iki plak şirketine dava açtı.
Dava dilekçesinde, söz konusu şirketlerin 14 albümde yer alan 78 şarkıyı dijital müzik mecralarında izinsiz olarak yayınladığı ve bunun “telafisi imkansız maddi ve manevi zarara” yol açtığı ifade edildi.
Bilirkişi raporu Pekkan’ı haklı buldu

Mahkeme, iddiaların tespiti için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Hazırlanan bilirkişi raporunda, davaya konu olan 78 müzik eserinin dijital platformlara iki şirket tarafından yüklendiği belirlendi. Raporda, Ajda Pekkan’ın iddialarının hukuken haklı olduğu görüşüne yer verildi.
İki yıl süren hukuk mücadelesi
Hürriyet’tin haberine göre; yaklaşık iki yıldır devam eden davada mahkeme, Ajda Pekkan’ın haklı olduğuna hükmetti.
Kararda, davalı plak şirketlerinin Pekkan’a ait 78 müzik eseri üzerindeki “haksız tecavüzünün” önlenmesine ve durdurulmasına karar verildi.
İzinsiz kullanıma yasak getirildi

Mahkeme kararıyla birlikte, bu eserlerin dijital müzik platformlarında izinsiz kullanımının ve umuma iletimlerinin de yasaklandığı belirtildi. Kararın, müzik dünyasında dijital telif hakları açısından emsal teşkil edeceği değerlendiriliyor.





