Kadın Dostu Markalar Platformu iş birliğinde Uşak Kışladağ Altın Madeni etrafındaki köylerde girişimci ekosistemini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Kadın Girişimci Vizyon Programı” kapsamında, aralarında Eşme Kadın Girişimci Kooperatifi üyesi kadınların da bulunduğu yöre halkına, girişimci koçluğu, finansal okuryazarlık, mikro kredi, e-ticaret, finansa erişim ve dijital pazarlama konularında eğitimler veriliyor. Alanında uzman eğiticiler tarafından verilen eğimlerle, 17 Mart-4 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan programda hedeflenen; bölgedeki kadın girişimcilerin önemli bilgi ve beceriler kazanması ve farkındalıklarının artırılması. Programda ayrıca kooperatifçilikte hibe ve teşviklere ilişkin özel eğitimler de verilecek. 

Eğitimin ilk gününde değer merkezli iş vizyonu oluşturma konusunda bilgiler veren Kipos Coaching Kurucusu Didem Şen Pamuk, “Kadınlarımıza hem kendi güçlü yönlerini fark etmelerini hem de bu güçlü yönlerini ve değerlerini ileride işlerine nasıl yansıtacaklarını ve bu işlerini daha iyi anlatmalarının yollarını anlatmaya çalıştık. Bu çalışmalarda çok anlamlı sonuçlara ulaştık. Son derece keyifli zaman geçirdik” dedi.

“7 KADIN 7 ÇUVAL UNLA YOLA ÇIKTIK”

Kırsal alandaki kadın iş gücünü ve kadının toplumsal yaşamdaki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen projeye kadın kooperatiflerinden yoğun bir ilgi gösterildi. Eğitimde yer alan Eşme Merkez Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayten Sümer, “Yedi kadın yedi çuval unla yola çıktık, şu an 19 üyemiz var. Bu eğitim, bize işlerimizi başarıyla yürütmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırdı ve önümüze çıkan zorlukların üstesinden gelmemiz için bize güven verdi” dedi. Sümer, kadını desteklemeye yönelik projelerin önemine dair sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlar olarak, başarı arayışımızda sıklıkla çok sayıda engelle karşılaşıyoruz. Ancak böylesi eğitimler bize bu zorlukların üstesinden gelmek ve dezavantajlarımızı ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyduğumuz bakış açısını sağlıyor.”

“KADINLARA YAPILAN YATIRIM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YATIRIMDIR”

TÜPRAG Kışladağ Altın Madeni Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ünal, toplumsal faydaya öncelik veren bir şirket olarak, kadınları güçlendirmenin ve onlara öğrenme ve gelişme fırsatları sunmanın öneminin farkında olduklarını belirtti. Eğitim programları aracılığıyla, işletmelerinin yakınlarındaki yörelerde yaşayan kadınları desteklemeye; kendilerinin ve ailelerinin yaşamlarını iyileştirebilecek yeni beceriler edinmelerine yardımcı olmaya kararlı olduklarını vurgulayan Ünal, “Kadınlara yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Ortaya koyduğumuz gayretin, projeye katılan girişimci ya da girişimci adayı kadınların üzerindeki olumlu etkisini görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Editör: Yunus Emre