Ege Orman Vakfı yetkilileri; “Atık yönetiminin bertarafı ve geri dönüşümü, çevrenin ve ekolojik dengenin korunmasında en önemli kriterlerden biri olup bu yüzyılda ele alınması gereken en büyük küresel sorunlardan biridir. Sıfır atık kavramının en temel eğitimden başlayarak öğretilmesi gerekir. Bu sebeple anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini hedef alan, okullarda sıfır atık bakış açısı geliştirilmelidir.

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü Buluşması’nı, Paris Anlaşması ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi hedeflerine ulaşmak için, atık oluşumunu önleme, azaltma, geri dönüşüm ve yeniden kullanım yollarını yaygınlaştırmak üzere okulların katılımıyla düzenledik. Sıfır atık yaklaşımını teşvik etmek ve daha kapsamlı tanınması ve uygulanması için iyi uygulamaları gün boyunca öğrenciler ile paylaşarak farkındalıklarını arttırdık. Bize destek veren ve katılan tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ardahan'da hangi dağlar var? Ardahan'ın en yüksek dağı hangisi? Ardahan'da hangi dağlar var? Ardahan'ın en yüksek dağı hangisi?

Etkinliğe katılan çocuklar, gün boyu süren sunum ve aktivitelerle atık konusunda farkındalık kazandılar.

Brand Medya, DB Tarımsal Enerji, Ege Plaster, Mavibahçe AVM, Uludağ İçecek, Zenginoğlu Turizm’in  desteklediği  “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü Buluşması” na DB Tarımsal Enerji,  Edding, Egedeniz Tekstil, Eraslan Okulları,  Masalsı Düşler Tiyatrosu, Karabağlar Belediyesi  Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Merkezi, İZSU,  Orimpex Tekstil, Yaratıcı Drama Derneği atölye çalışmalarıyla;   Fırat Karapınar Atık Heykel sergisi ile  Karşıyaka Belediyesi Mahmure Handan Müzik Aletleri Yapım Atölyesi Geri Dönüşüm Müzik Aletleri  sergileri ile katıldı.

Editör: Yunus Emre