Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Siirt'in yerel Mücadele Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan ve aynı zamanda TGC Siirt Temsilcisi olarak görev yapan Cumhur Kılıççıoğlu'nun vefatı üzerine başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Uzun yıllar yerel basında bağımsız habercilik yapabilmek için mücadele eden değerli meslektaşımız, Siirt Temsilcimiz Cumhur Kılıççıoğlu’nu kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Başkan Cemil Tugay emekli işçi ve yerine çocuğunun işe alımı hakkında son sözü söyledi... Başkan Cemil Tugay emekli işçi ve yerine çocuğunun işe alımı hakkında son sözü söyledi...

Cumhur Kılıççıoğlu, 25 Mart 2024 Pazartesi günü vefat etmiş ve cenazesi 26 Mart 2024 Salı günü Siirt'te toprağa verilmiştir. Gazeteci Kılıççıoğlu'nun vefatı, Siirt ve Türkiye genelinde büyük bir üzüntüye neden olmuştur.

CUMHUR KILIÇÇIOĞLU KİMDİR?

1938 yılında Siirt'te doğan Cumhur Kılıççıoğlu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Sevk ve İdare Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Gazetecilik kariyerine Siirt'in çeşitli yayınlarında yazılarıyla başlayan Kılıççıoğlu'nun eserleri, "Siirt’in Sesi", "Şehir", "Siirt’te Sonsöz" gibi yerel gazetelerde yer aldı. Kılıççıoğlu, Yenigün, Tanin, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet gibi önemli gazeteler ile Anadolu Ajansı'nın Siirt muhabirliği görevlerini üstlendi. Ayrıca Katılım Dergisi'nin bölge temsilciliğini yaptı.

1964 yılında "Mücadele Gazetesi"ni kurarak yerel basında önemli bir yer edinen Kılıççıoğlu, gazeteyi 2012 yılına kadar basılı olarak yayımlamayı başardı ve 2021'e kadar dijital versiyonunu yaşattı. Gazetecilik kariyeri boyunca 40'tan fazla ödül kazanan Kılıççıoğlu, aynı zamanda 55. hükümette Devlet Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım'ın basın danışmanlığını yaptı.

Ayrıca, "Tarihi ve Turistik Değerleriyle Siirt" (1965), "Siirt Rehberi" (1981), "Her Yönüyle Siirt" (1992), "Botan’dan Bodrum’a" (1993), "Ölü Şehrin Türküsü", "New York'tan Mekke'ye" gibi kitapların yazarı olan Kılıççıoğlu, evli ve dört çocuk babasıydı. Cumhur Kılıççıoğlu'nun vefatı, Siirt ve Türkiye'nin genelinde büyük bir kayıp olarak hissedildi.

Kaynak: Haber Merkezi