Sevinç Öztürk, gönüllü öğretmen olarak köye gelerek tiyatroyla ilgilenen bir grup insanın bir araya gelmesine öncülük etti. Tiyatro topluluğu, başta tepsi boyama ve kabak oyma gibi sanatsal faaliyetlerle başladı. Ahmetbeyli ve Çile köylerinin bir araya gelmesiyle 11 kişilik bir ekip oluşturuldu ve tiyatro çalışmalarına başlandı.

İki köy nasıl bir ekip oldu? 
Tülün Kaya Yeşin, ''11 kişi çok bütünleştik. Artık birbirimizin gözlerinden anlıyoruz herşeyi. Öyle güzel olduk ki birbirimizi çok seviyoruz. Çok güzel bütünleştik'' diye belirtti.

Öztürk, başta iki köyü bir araya getirmenin zor olabileceğini düşündüklerini ancak çok güzel bir ekip olduklarını ifade etti. Öztürk, ''Kuaviye Milliye Kadınları'' oyununun kurgusunu oluşturdu, bir kişi de kaleme aldı ve 11 kişi olarak sahneledi.

Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali 7’nci kez kapılarını açtı Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali 7’nci kez kapılarını açtı

Öztürk, tiyatro eğitimine dair diksiyon, postür, sahne duruşu, beden kullanımı, nefes alış verişleri gibi dersler verdiğini ve köylülerin bu eğitimi sevgiyle, saygıyla aldıklarını vurguladı. 
 

Köydekilerden ve kadınların eşlerinden gelen tepkiler
Yeşin, ''Benim ailem her zaman arkamdaydı. Kabak oyarken, hobi olarak kursa geldiğimizi düşündüler. Ama iş profesyonelleştikçe ailemiz de, köyümüzde bizimle gurur duydu. Ben 5 yıldır Ahmetbeyli'de yaşıyorum. Kendi ailem ve yakın akrabalarım  dışında tanıdığım birisi yoktu. Şimdi köydeki herkesi tanıyor, tanışıyoruz. Ve herkes bize sevgiyle, saygıyla yaklaşıyor.'' ifadesinde bulundu. 

Tiyatronun köye katkıları
Topluluk, sadece tiyatro sahnesinde değil, köylerine ve çevrelerine de katkıda bulundu. Ünlü sanatçıları ve politikacıları ağırlayarak etkinlikler düzenlediler. Cumhuriyet bayramında yapılan etkinliklerde önemli isimlerin katılımıyla köyleri gururlandırdılar.

''Tiyatro sadece tiyatro değildir''
Sevinç Öztürk, topluluğun bulunduğu bölgeye ve ülkeye katkılarından bahsetti. Depremzedelere destek olmak amacıyla sahneledikleri oyunun gelirini bağışladıklarını ve birçok sosyal sorumluluk projesine katıldıklarını söyledi.

Tülün Kaya Yeşin de topluluk olarak 2. el eşyalar toplayıp, festivallerde standlar kurup satmaya çalıştıklarını, aynı zamanda el sanatlarıyla ilgili ürünler yapıp, satarak da gelir elde ettiklerini ve bu sayede iki öğrenciye burs, evsizlere yemek verebildiklerini söyledi. Ayrıca depremzedelere de destek verdiklerini açıkladı.

Yeşin, ''Bizim için Sevinç Öztürk milat oldu''
Tülün Kaya Yeşin, Sevinç Öztürk'ü milat olarak gördüklerini, onun sayesinde özgüven kazandıklarını, sosyalleşebildiklerini, kendilerini daha iyi ifade edebildiklerini ve bu kazanımlar sayesinde hayatlarını oldukça güzelleştirdiklerini belirtti.

Yeşin, Kuaviye Milliye oyununu sahneleyerek duygusal bir bağ kurduklarını ve köylerini tanıtmak amacıyla bir kooperatif kurmak istediklerini belirtti.

Öztürk, ''umarım tiyatro topluluğumuz, Bademler Köyü Tiyatrosu gibi gelişebilir ve kendi sahnelerine kavuşabilirler'' dedi.

Sahne için destek bekliyoruz

Son olarak, Öztürk, ''Umarım  Ahmetbeyli Çile Köyü Kadın Tiyatro Topluluğu da bir Bademler Köyü Tiyatrosu kadar gelişebilir. Bademler tiyatrosu gibi umarım bizim de bir tiyatro sahnemiz olur. Seçim sonrası gelecek belediye başkanlarından bize bir sahne yapmalarını istiyoruz. Çünkü biz artık, tarihiyle, doğal güzellikleriyle de dikkat çeken köylerimize, tiyatro sayesinde daha fazla dışarıdan insan çekmeye başladık. Artık kendi sahnemiz olsun istiyoruz. Büyükşehir'den ve Menderes Belediyesi'nden destek bekliyoruz. '' diye ifade etti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ