Prof.Dr. Canan Karatay, etin içinde bulunan kolajenin vücut sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Bu yüzden veganlık sağlıklı bir insanlık için çok büyük bir tehlikedir.  Veganlık kısa ömrün sebebidir” dedi. 

Egzersizin, vücut için faydaları saymakla bitmiyor... Başta günümüzün derdi depresyona! Egzersizin, vücut için faydaları saymakla bitmiyor... Başta günümüzün derdi depresyona!

Anadolu mutfağının özelliklerinden bahseden Prof.Dr. Canan Karatay, “ Yemeklerimizde pişirdiğimiz zaman içerisine et ve kıyma koymalıyız. Çünkü etin içinde bulunan kolajen çok önemlidir. Doğal kolajeni almamız çok önemli. Sebzeli yemeklerde kıyma, kuyruk yağı kullanılabilir. Etli kuru fasulye, yeşil fasulye en sağlıklı yemeklerimizdendir. Hazır yiyeceklerden uzak durmak mecburiyetindeyiz. Fabrikalarda üretilen hiçbir yemekte hakiki kolajen ve hakiki vitaminler, mineraller yoktur.  Endüstri yemeğin 6 ay 12 ay rafta raf ömrünü uzatmak için her türlü kimyasalı ekliyor” dedi. 

Filler de Vegan Ama…

İnsanların hem etobur hem de otobur olduğunu ifade eden Karatay, “Bir fil vegandır. Ancak fillerin sindirim yapılarında 5 mide vardır. Bir fil yalnız yaprakla beslenir. Midesinde öyle bir sistem var ki, yapraktan yağ üretir, kolajen üretir. Fakat insanda bir tek mide var. Bizim kursağımız da yok. Bu yüzden veganlık sağlıklı bir insanlık için çok büyük bir tehlikedir.  Veganlık kısa ömrün sebebidir. Bu yüzden Anadolu mutfağındaki sebzeli, etli yemekler sağlıklı kalmamız için çok önemli. Etteki hayvansal yağ, kuyruk yağı da çok çok önemlidir. Örneğin bir öğünde pastırmalı yumurta yapabiliriz. Evde yapılmış bir bol yağlı sucuk olabilir. Menemen de burada çok önemli. Ve tabii ki kıymalı fasulye ve kıymalı yumurta. Bunlar gerçek, hakiki süper besinlerdir” dedi. (HABER MERKEZİ) 

Editör: Erkan Doğan