Merhaba sevgili okurlarım;

Sizlere bu makalemi, Oğlak Dolunayı öncesinde, Güneş ve Jüpiter'in birbirlerine olumlu etkileşim hallerinde iken yazıyorum.

Gökyüzünün iki benafik (iyicil) planeti, birbirlerine destek verdiği, Karma Astrolojide 8. Felek denilen sabit yıldızlardan; simya, negatif enerjiye karşı güçlü koruma olarak tanımlanan,  Procyon sabit yıldızının Venüs ile kavuşumunda yazıyorum.

Bu etkiler altında gerçekleşecek güzel bir dolunayımız da var. Bu haftayı olumlu etkilerle geçirmek, yenilenmek, inançları güçlendirmek mümkün. Okült ve ezoterik çalışmalar içinde uygun zamanlar.

Dolunaylar, her ayın adeta muhasebesi gibidir. Aylık hesap defterlerini incelemek, gidişatın çeteresini tutmak gibidir.

Yaşanılanlarla karşı karşıya gelmek, karşılaştirma yapmak, yaşadığınız olay örüntüsü veya döngüsü her ne ise odaklanmak, karşına almak, duygu ve irade bilinç oluşturmak, yapılması gerekenleri yeniden belirlemek için uygun zamanlardır.

Oğlak burcu'nun 3 derecesinde ve 12. ev dediğimiz alanda gerçekleşecek bu dolunay; anın yükselenin de 19 derece Oğlak olması bizi karmanın ve zamanın lordu olarak tanımlanan Satürn'e getirmektedir. Bu dolunayın ana teması  aile ve kariyer ilişkileridir. Güneş, mundain harita dediğimiz ülke haritasında devlet yöneticisini temsil etmektedir. 6. Evde olması, hizmet alanları, yiyecek sektörü, hastaneler ve aşılarla ilgili gündemleri, halkı temsil eden Ay ise; tam karşısında iş ve işyerlerinin kapanma sürecindeki yaşanan problemler nedeni ile ruhsal gerginlikler, kemikleşmiş sorunlarla baş etmeyi, uzun süreli ve köklü değişimlerin olacağını anlatır. Ay; yani halk, çözüm üretmek üzere hareket etmektedir. Bulunduğu derece,  Boğa burcundaki yücelim derecesidir. Balık Burcu'ndaki Jüpiter'in, Güneş'e yaptığı olumlu açı da, adeta koruma açısıdır, aynı zamanda devlet liderinin olumlu bir adım ile halkın karşısına geleceğidir.

1 Temmuz'a kadar gökyüzünde olumlu etkileşimler devam edecektir.

1 Temmuz'da Aslan Burcu'ndaki Mars, Kova burcunda Rx Satürn'e karşıtlık yaparak, adeta kafa tutacaktır. 

Bu dolunay aile ve iş yaşamı arasında gerçekleşeceği için, bu alanlarda yaşanan; bitiş, sonlanma, zorlanmalara etki eden "Eristik Diyalektik" olarak adlandırılan "Haklı Çıkma Sanatı"nı anımsatmak, bununla ilgili farkındalık oluşturmak istiyorum.

19. yy. felsefesinin önemli figürlerinden, Kant'ın öğrencisi Alman filozof Arthur Schopenhaur, 1830 yılında kaleme aldığı, kökleri antik Yunan felsesi ve Uranyen Astroloji'de nifak ve arabozucu olarak tanımlanan, mitolojik hikayesinde Truva Savaşı'na neden olması ile tanınan Eris'e dayanıyor.

Eristik Diyalektik tezinin ana fikri;  doğruluktan ziyade, dinleyicilerin gözündeki "geçerliliğe" odaklanıyor. Herhangi bir tartışma, argüman, data veya done kullanmadan, "iletişim hileleri" ile, karşı tarafı alt etme yollarını felsefi dille açıklıyor.

Bu iletişim modeli ne yazık ki günümüz gerçekliğinde de çokça bulunmakta. 

Kendi karanlık benliklerini fark edemeyen ne yazık ki benim "peçeli ruhlar" olarak başlık verdiğim ; "peçeli ilişkiler ve peçeli iletişimler" olarak başlığı çoğaltabileceğim...

Aile ilişkileri, sosyal ilişkiler veya iş ilişkileri, ne yazık ki insan ilişkilerinin bozulmasına, dağılmasına ve yıkılmasına sebep olan bir iletişim modeli.

Elbette bilinçsiz, cehaletle yapılan iletişimler ve bunun sonucunda oluşan savaş enerjileri.

Bu evde, iş yerinde veya dünyada çıkan pek çok savaşta, alt dinamikte çalışan bir enerji. Satürn Mars karşıtlığında da bu enerjiye dikkat edilmeli.

Zira;

"Eksik gördüğümüz şeyler, fazlalıklarımız olabilir "

Biz, sevgi birliğinde çok güzeliz mottomla, bir sonraki makalemde, gökyüzünden haberleri sizlere ileterek, görüşmek üzere diyorum.

Sağlık ve Daima Sevgiyle ...

Astrogenomolog 

Aysel Yıldızbakan