Bira markası Heineken telefon üretti: İşte nostaljik yapıda olan telefonun özellikleri! Bira markası Heineken telefon üretti: İşte nostaljik yapıda olan telefonun özellikleri!

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (INTF) Topluluğu, ‘Pazarlama Arenasında Bilgi Paylaşımı’ temalı “Marketing Mavericks” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Selçuk Yaşar Kampüsünde düzenlenen etkinlikte; Nöropazarlama Danışmanı Seda Genç, bir firmanın İnsan Kaynakları Sorumlusu İlayda Buse Çelik ile Planlama ve Pazarlama Şefi Volkan Zenger ve farklı firmaların pazarlama müdürleri Dr. Volkan Şen ile Dr. Fevzi Gökaliler gençlerle bir araya geldi. Yaşar Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Dilvin Taşkın Yeşilova, pazarlama dünyasında her şeyin çok hızlı değiştiğini ifade ederek, “Son dönemde küreselleşmenin ardından teknolojide yaşanan yeni devrimlerle birlikte pazarlama dünyasında da her şey çok hızlı şekilde değişiyor. Veri analitiği ve büyük datanın kullanılmasıyla birlikte işlerin çok hızlı bir şekilde dönüşüme girdiğini görüyoruz. Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medya uygulamaları var. Pazarlama sektörü çalışanları mesajları tüketiciye doğru iletme konusunda ciddi bir rekabet içinde” dedi.

Pazarlama sektörü çalışanları mesajları tüketiciye doğru iletme konusunda ciddi bir rekabet içinde” dedi
Tüketici davranışları ve ardında yatan nedenleri anlamaya çalıştıklarını belirten Nöropazarlama Danışmanı Seda Genç de, “Bu yöntemle tüketicilerin bir reklam ve pazarlama mesajına maruz kaldıklarında beynin, uyaranlara nasıl tepki verdiğini ölçümlüyoruz. Elde ettiğimiz ölçümlemeleri de pazarlama iletişim stratejilerine döküyoruz. Pazarlamanın olduğu her alanda nöropazarlama çalışması yürütebiliyoruz. Tüketicilerin alışveriş tercihlerini soru sorarak açığa çıkaramayız. Bilinçli olarak verdiğimiz cevaplar yanıltıcı olabilir. Nöropazarlamanın fark oluşturduğu nokta burada. Beynimizden elde ettiğimiz tepkiler daha gerçekçi. İnsanlar hissettiklerini düşünmüyor. Düşündüklerini söylemiyor ve söylediklerini yapmıyor. İnsanların düşündükleri, söyledikleri ve yaptıkları arasında fark vardır” diye konuştu.

"Yapay zekanın verdiği sonuçlar yüzde 95 güvenilirliğe sahip"

Genç, şunları söyledi:
“Yapay zeka ile analiz yapıyoruz, dikkat çeken yerleri bize veriyor. Sonrasında iyileştirmeleri yaptıktan sonra ciddi bir dikkat çekme oranı alabiliyoruz. Ürün tüketicinin ilgisini çekmiyorsa satın alma niyeti oluşturmaz. Ürün tanıtımında köklü bir değişiklik yaparsanız etkili olmaz, eskisine çok benzerse de etki oluşturmaz, dengesini bulmak gerek. İşte ölçümleme yaparak bu dengeye ulaşabiliyoruz. Yapay zekanın verdiği sonuçlar yüzde 95 güvenilirliğe sahip.”
Etkinliğin devamında ise İlayda Buse Çelik, öğrencilerle staj ve kariyer fırsatlarını paylaşırken, aynı firmanın Planlama ve Pazarlama Şefi Volkan Zenger, gençlere satış tahminlemesine yönelik pazarlama stratejilerini anlattı. Ardından Dr. Volkan Şen, firmasının globalleşme sürecini, son olarak Dr. Fevzi Gökaliler de, pazarlamanın geliştirilmesindeki sürekliliğe vurgu yaptı, sektördeki dünya trendlerinin takip edilmesi gerektiğini anlattı.

Kaynak: İHA