Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı (TKDF) Canan Güllü, yerel seçim öncesi İzmir’de siyasi partilere yaptığı çağrıda, kadın kollarının kaldırılmasını istedi, “Biz kol değil, beyin olmak, birey olmak istiyoruz.”dedi.

ESHOT kalitede uluslararası standardı yakaladı: 5 belge ile hizmet kalitesini tescilledi! ESHOT kalitede uluslararası standardı yakaladı: 5 belge ile hizmet kalitesini tescilledi!

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen  toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulunan Canan Güllü,  kadın kollarının eril düşüncenin bir uygulaması olduğunu belirterek, düşüncelerini şöyle dile getirdi.

“Kadın kollarında olmaktan bıktık. Kol olarak bize dikte edilen yaşam tarzını istemiyoruz. Kol olmak değil, birey olmak, yol arkadaşı olmak, laiklik temelinde birer birey olmak istiyoruz. Tamamlayıcı değil bütünleyici olmak, beyin olmak istiyoruz.”

-YEREL SEÇİMLERDE KADINA ÖNCELİK

Yerel seçimlerde kadın adaylara yer verilmesi konusunda siyasi partilere de çağrı yapan Güllü,   nüfusun yarısını oluşturan kadınların ülkenin geleceğine sahip çıkmalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Güllü,“Kadınlar olarak eğitime erişimde, istihdamda yer almanın tüm koşullarının sağlandığı bir yüzyıl hayal ediyoruz. Eşitliği sağlamak lafta değil eylemde. Kadınları güçlendireceğiz. Kadınları aktif siyasetin içinde tutacağız.”dedi.,,

Türkiye Kadın hareketinin 5 Aralık 1934’de seçme ve seçilme hakkını erkeklerden söke söke alan bir gelenekten geldiğini hatırlatan Güllü, “Bu ülkede hala eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin tesisi için çalışan, insan hakları mücadelesi yürüten ve barışın hakim olduğu bir dünya için gayret gösteren kadınlar var. Bu kadınlar ne tarihin erkeklerin belirlediği şekilde yazılmasına, ne adaletin erkeklerin kırbacı gibi işlemesine, ne de hakikatin engellenmesine izin vermeyecekler” diye konuştu.

-ULUSLAR ARASI SÖZLEŞMELER

TKDF Başkanı Canan Güllü, mücadelenin her zaman kazandıracağını ifade ederek eşitliğin yerelden başladığını söyledi. Sendikalar ve yerel yönetimlerle taciz ve şiddeti önlemeye yönelik uluslar arası sözleşmeyi uyguladıklarını da belirten Güllü şöyle devam etti.
“İstanbul Sözleşmesi’nden çıktık ama yeni sözleşmelere yelken açtık.  Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin ortadan kaldırılmasına yönelik ILO C190 uluslar arası taciz ve şiddet sözleşmesini birçok sendikada ve yerel yönetimlerde uyguladık. Gece-gündüz demedik, pes etmeden, havlu atmadan ses çıkarmadan çalıştık.”

Editör: Bünyamin Dobrucalı