İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin cadde ve meydanlarını çiçeklerle donattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın gelmesi ile birlilklerle donattı. ini tercih ettiklerini belirten yoruz. Bu yıl kent geneliPark ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı şehrin yeşil alanlarını mevsime uygun çiçekler dikerek yeniden düzenledi. İzmir'in cadde, bulvar, park ve bahçeleri ile orta refüjleri petunya, kadife, godetya gibi çiçek, yer örtücü, sarılıcı ve soğanlı bitki türleriyle adeta bir tablo gibi süslendi. Rengârenk kadife çiçekleriyle bezeli Kordon, fotoğraf tutkunları için birbirinden canlı kareler sunuyor. Yerel üreticiyi desteklemek için kooperatiflerden satın alınan çiçekler kadınlar tarafından dikiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa ilçe binasında bayramlaşma töreni düzenlendi Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa ilçe binasında bayramlaşma töreni düzenlendi

3.5 milyon mevsimlik çiçek

Büyük bir ekiple çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Güney Alanları Bakım Şube Müdürü Ayşe Gevrek Gözsoy, “İzmir genelinde yeşil alanlarımızı korumak ve geliştirmek için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Yeşil alanlarda ağaçlarımız, çalı bitkilerimiz, yer örtücülerimiz ve çimler var. Rekreasyon alanlarında çimi tercih ediyoruz. Vazgeçemediğimiz mevsimlik çiçeklerimiz var. Örneğin Gazi Osman Paşa Bulvarı’nda jakaranda ağaçları mor çiçekleriyle çok güzel bir görsel görüntü yaratıyor. Çiçek açan çok yıllık bitkilerimiz var de var. Yıl içinde yeni bitki ve mevsimlik çiçekler dikerken diğer yandan ağaçlarımızın ve bitkilerimizin de bakımını yapıyoruz. Bu yıl kent geneline toplam 3.5 milyon mevsimlik çiçek dikeceğiz.” dedi.

Kuraklıkla mücadele

Kuraklıkla mücadele etmek ve su kaynaklarını verimli kullanmak için fazla su istemeyen bitki ve çiçek türlerini tercih ettiklerini belirten Gözsoy, “Yeni yeşil alanlarda daha az su isteyen, bir süre sonra sulama miktarı azalan bitkileri tercih ediyoruz. Kent içerisindeki yeşil alanlarda; egzotik bitki türleri yerine, tümüyle Akdeniz’in ve İzmir Bölgesi’nin doğal florasını kullanmak için çalışmalarımız sürüyor. Tespit ettiğimiz yeni alanlarda daha az su isteyen, bir süre sonra sulama miktarı azalan “Doğal Yeşil Bitki” türlerine dönüyoruz” dedi.

Güzelyalı Paten Pisti’ne sihirli dokunuş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca Güzelyalı Paten Pisti’nin bakım ve onarım çalışmasını da tamamladı.  950 metrekarelik paten pistine akrilik zemin kaplama uygulaması yapıldı. Çalışma sırasında pistin çevresinde bulunan demir korkuluklar da boyandı.

Editör: MELEKŞAH TUFANER