İmamoğlu'ndan Amedspor'a tebrik İmamoğlu'ndan Amedspor'a tebrik

Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından Folkart, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne (UN Global Compact) olan bağlılığını pekiştirerek ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. “Folkart Sürdürülebilirlik Raporu 2022” isimli çalışma, şirketin 2022 yılı boyunca sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını ve projelerini detaylı bir şekilde ele alıyor.

“Sürdürülebilir Güçlü Gelecek” Vizyonu

“Hayat Buna Değer” mottosuyla yola çıkan Folkart, sadece kaliteli ve estetik yapılar inşa etmenin ötesinde, bulunduğu her lokasyonu sosyo-kültürel açıdan da değerli kılmayı hedefliyor. Bu vizyonun bir parçası olarak “Sürdürülebilir Güçlü Gelecek” fikrini benimseyen Folkart, çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket ediyor.

Sürdürülebilirliğe Adanmışlık
Folkart Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu, sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetlerini şu sözlerle dile getirdi: “Kurulduğumuz günden bugüne tüm projelerimizde insan ve çevre sağlığına özen gösteriyoruz. Bizim iş yapma tarzımızın temelinde sadece ‘karlılık’ hedefi bulunmuyor. Bütün projelerimizde finansal yaklaşımımız ‘sosyal, ekonomik ve çevresel’ sorumluluklarımız etrafında şekilleniyor.”

RAPORDA NELER VAR?
-Projelerinde parsel alanının bina dışı kalan yüzde 60’lık bölümünün her 15 metrekaresine bir ağaç dikiliyor.
-Proje alanlarında ortaya çıkan topraklar, ayrıştırılma işlemine tabi tutularak sahada farklı noktalarda yeniden kullanımını sağlanıyor.
-İnşaat sahasındaki ağaçlar bilimsel olarak incelenerek, yeşil dokunun korunması için tasarım olabildiğince yeşili koruyacak şekilde ve/veya taşınarak yeniden dikilmesi sağlanıyor. 
-Bina teras alanlarını da ‘yeşil çatılara’ dönüştürülüyor. 
-Yağmur suları toplanarak, damla sulama sistemi ile bahçe sulamasında kullanılıyor.
-Yıkılan binalardan elde edilen demir, beton gibi materyaller geri dönüştürülmek üzere ayrıştırılıyor. 
-Güneş enerjisi ile şantiyelerde ihtiyaç duyulan enerjinin bir kısmını üretiliyor. 
-Doğaya salınan karbon miktarına eşdeğer sayıda ağaç dikimleri yaparak doğal dengenin korunabilmesi için çalışılıyor.
-Projelerimizin tamamında gerek inşaat yapımı esnasında gerekse de müşterilerimize teslim ettiğimiz ürünlerde LED olmayan elektrik armatürü kullanılmıyor. 
-Mekanik cihaz seçimlerin de enerji tüketimi az ve verimliliği yüksek ürün ve markalar tercih ediliyor. 
-İnşaatı devam eden 2 projenin her birinde yaklaşık yüzde 20 enerji tasarrufu sağlandı. Bu da yaklaşık 4 bin ağaç dikimine eşit.
 

Kaynak: BÜLTEN