İzmir’in çok sevdiği, organizasyon denince akla gelen kişi… Ege Tv kapandığı zaman, “ bir ihtiyacınız var mı çocuklar hadi canınız sıkkın gelin konserimizde biraz eğlenelim. Burası sizin ajansınız birlikte çalışabiliriz.” diyerek gönlünü açan…  Nerede bir yardım kampanyası bir etkinlik varsa altında imzası olan… Kentin ağabeyi… Para kazanmak yerine gönülleri alan… İzmir aşığı… Erhan Gölbey…  Yeni yayın dönemini anlatmak üzere davet etti. O çağırınca akarsular durur, hemen koşulur içerik hiç önemli değildir. Kırmızı halılar sermiş, gül dökmüş yollarımıza… Yaşar Ürük’ün  ‘Bilmediğiniz İzmir’ ve Atamızın ‘Nutuk’ kitapları hediyemiz… Genç karikatürist Uğur Gürel özel bir karikatür hazırlamış onu imzalıyor. Kameraman ve muhabir arkadaşlar kısa röportajlar yapıyor. Hazırlanan özel dövizler ile fotoğraflar çekiliyor. Ortamda bir karnaval havası var. Dostlar ile buluşuyoruz. Çok sevdiğim yazar Gülşah Elikbank’ın yeni bir projesi var. Kitapta baskıya girmiş. Bekliyoruz. Türk Kadınlar Birliği İzmir Şube Başkanı Nihal Bulmamış ile ayaküstü konuşuyoruz. Anayasanın 24. Ve 41. Maddeleri ile ilgili değişiklik tekliflerinin görüşüldüğü 19 Ocak’ta TBMM Anayasa komisyonu oturumuna katılmadıkları halde tutanaklarda katılmış olarak gösterilmiş. İlginç… Atilla Köprülüoğlu ve Esat Erçetingöz ile birlikte salona giriyorum. Bisikletler sahnenin altında yer alıyordu. İşe bisiklet ile gidenleri temsilen… İzmir buradaydı sanki nereye baksam bir dostumla karşılaşıyorum. Tüm konuşmaları yazsam kitap olur.

“İzmir’e Dair” ve çok yakında bizlerle olacak “Üç beş” 23 yaşında olan Dev Ajans yeni yayın dönemi tanıtım gecesinde buluştuk. İnsanın gönlü zengin olunca dostları da fazla oluyor. Ahmed  Adnan Saygun Sanat Merkezi doldu taştı. Gölbey evinde, salonunda gibiydi. Ayağında geçmeyen bir Radyo Ege anısı olduğu için sahnenin kenarında oturarak karşıladı herkesi…  Tek başına show yaptı adeta... Sahnede anılarını anlattı, konuklara takıldı. Espriler yaptı. Hayal ettiği bazı projeleri başkana sundu. Yanında Gamze Demir ve 60 kişilik bir ordusu vardı ama onun gözlerinin gülümsemesi, bir bakışı ile kurmaylarını yönetmesi organizasyon dersi niteliğindeydi.  Krizle mücadeleyi, salonun kalbini avuçlarına almanın yöntemini gösterdi. İzmir’in Başkanı Soyer bile 1 saat kalabilirim derken 2, 5 saat salondaydı ve istemeye istemeye gitti. 2,5 saat planlanan gece 4,5 saat sürdü. İzmir’in yakından tanıdığı isimler İzmir’e Dair anlatacaklarını, Erhan Gölbey ile birlikte seslendirecekler. Sevdamız İzmir diyen 12 kişi, 12 Dev Adam müziği eşliğinde ödüllerini aldı. Tunç Soyer, Ahmet Gümüştekin, Ertuğrul Özkök, Cem Bakioğlu, Hanri Benazus, Lucien Arkas, Ceyhan Yazar, Neşecan Hürtürk, Filiz Eczacıbaşı Sarper, Okan Yüksel, İhsan Tutum  “Sevdamız İzmir 2023” ödülünü alanlar arasında yer aldı.

İzmir Aşkına grubunun “Sefalar Getirdiniz” şarkısı ile açılan gece de, Devrim Seyrek’in yeni klibi eşliğinde söylediği şarkı, Grup Laçin’in kurucusu Teoman Dalcı’nın ritm gösterisi ve tüm salonun ayağa kalkıp dans ettirmesi gecenin unutulmazlarıydı. Yüksel Ünal ve Burkay Bulanık’ın güldüren ayaküstü gösterisi, Patika Rebetika Trio şarkıları gecenin akılda kalan etkinlikleriydi. Çok yakında Rebetiko Festivali geliyor. Ümit- Pınar Bulut   “İzmir Hatırası”, Bahar -Hamza Özbek  “İzmir’in Kızları” performansı güzeldi. Ressam Baksen Çeliker’in sahnede yaptığı saat kulesi resmi ise muhteşem… Uğur Gürel’in karikatürü, Orhan Çetinalp ve Aykut Mis’in Zeybek gösterisine ilgi büyüktü. Gazetenin ve televizyonun tanıtımlarında ve ödül alanların konuşmalarında tempo biraz düştü.  Berta İdlin Arshinova Dans gösterisi ve genç yıldız Ege Seçer’in Fransızca şarkısı yeniden ilgiyi arttırdı. Süre uzadığı için programdan çıkarılmak zorunda kalınan performanslar bir başka buluşmaya kaldı. Yüreğine sağlık Dev Adam… Nice başarılı yıllara…

İZ BIRAKTILAR…

Aynı hafta aynı salonda İz Gazete’nin de tanıtım gecesi vardı. Sokak lezzetlerini tadarak içeri giriyorsunuz. Şövale üzerine yerleştirilmiş İz Gazete sayfaları karşılıyor sizi… Dev örümcek önünde fotoğraf çektiriliyor…  7. yıl hatırası, günün gazetesi ve yayınevinden çıkan bir kitap… Sevgili Gizem, kameraman arkadaşı ile röportaj peşinde… Ümit Kartal, Murat Atilla, Özgür Coşkun gururla misafirlerle ilgileniyor. Yine Esat Erçetingöz ve Atilla Köprülüoğlu ile oturuyoruz…  Gazeteci Özlem Gürses’in sunumu ile ödüller sahiplerine ulaşıyor. Metin Uca’nın ‘Bunu mu demek İstedim?” oyunu muhteşemdi. Tarih dersi vardı bilinmeyenleri anlattı. Ödül töreni sonrası oyuna kalmayanlar çok şey kaybetti.  İz bırakan bir gece yaşadık.

BAHAR NOKTASI…

Nasıl acıkmışız tiyatroya… Şehir Tiyatrosu… “Sahne bizim tiyatro sizin” diyerek yola çıktılar. Öyle sahip çıktık ki, 2. Yılında tüm oyunları kapalı gişe oynuyorlar. Kültürpark İsmet İnönü Sahnesi dolup taşıyor. Bu yıl yenilenerek Şehir Tiyatrosu Sahnesi olan salonda oyun izlemek keyif. Sezonun ilk oyunu 100.yıla hediye İzmir suikastını anlatan “Benim Naçiz Vücudum” sonrasında bu hafta “Bahar Noktası “ başladı. Shakespeare “Bir Yazdönümü Gecesi Rüyası” oyununu yazmış Can Yücel öyle bir çevirmiş ki “Bahar Noktası” doğmuş  , bir Ege öyküsü olmuş, aşk, cinler, periler bol kahkaha… Güncel iğnelemeler… Yücel Erten imzası ve sıcak, doğal, sevimli oyuncular… Tüm oyuncular çok iyi… Özellikle Babacan Bican rolünde Sonay Eren için birkaç kez izlenebilir. Eleni- Başak Akbay, Hediye –Dalya Kilimci de rolleri ile büyüleyenlerden… Başta Yücel Erten hocam olmak üzere tüm ekibi ayakta alkışladık. Can Yücel’in Türkçe söyleyişi, Yücel Erten’ın muhteşem yönetimi, Özlem Karabay’ın dekor ve kostümü oyuncuların sıcak uyumu… O adada, sahilde yaşıyorsunuz o kadar doğal ki kediler bile kumsalda dolaşıyor… Yüreğinize sağlık… Oyun sonrası oyuncularla sıcak sohbet ve oyunu konuşmak muhteşemdi.

İHRACATÇILAR DESTEK BEKLİYOR…

Bu hafta iki ihracatçılar birliğinin misafiri olduk. Önce Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ile Körfez Restaurant’ta buluştuk. Kurun frenlenmesi etkilediğini ya destek verilmeli ya da kur yükseltilmeli aksi halde birçok firma batma tehlikesinde kur 24 TL olması bekleniyor. Sonra Ege Yaş sebze meyve ihracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ile Tavacı Recep Usta’da buluştuk. Rekor kırmaya hazır olduklarını hedeflerinin 1.4 milyon dolar olduğunu belirtti. Hadi bakalım…

İYİ’LER İZMİR BAŞKANINI SEÇTİ…

Bir düğün günü gibiydi. İki aday vardı. Av. Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu… Sarı fular, mavi kravatlar yarıştı. Bezircilioğlu 14 oy farkla yeni başkan seçildi. Böylece CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sonrası İYİ Parti İl Başkanı da belli oldu. “Kongrede yaşananlar geride kaldı şimdi el birliği ile seçime hazırlanmalıyız” diyen başkana başarılar diliyorum.

GÜLÜMSETEN BAŞKAN…

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı ile oldukça samimi bir ortamda sohbet ettik. Kah güldük kah projeleri konuştuk. İş garantili eğitime başlıyorlar. İş başı eğitiminde günlük harçlığınızı da alacaksınız.   İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir Fırıncılar Odası ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği altında düzenlenecek meslek eğitimi kursları ile geleceğin ekmek üreticileri yetiştirilecek. İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi destekli eğitimlere katılan kursiyerlere günlük 100 lira cep harçlığı verilecek. Kursu başarıyla bitirip sertifikasını alanlar da, oda aracılığıyla fırınlarda istihdam edilecekler. 440 saatlik kurslarda işletmelerin büyük ihtiyaç duyduğu Hamurkar, Kürekçi, Bastoncu eğitimleri verilecek. Eğitimler, 30’ar kişilik iki grup halinde, İzmir’deki çeşitli fırınlarda düzenlenecek. Kurslara katılmak isteyenler İzmir Fırıncılar Odası’nın 250 10 24 numaralı telefonundan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Hadi bakalım kolay gelsin…

BU SERGİ KAÇMAZ...

Folkart Gallery Şevket Dağ sergisini açtı. Zamanın ve mekanın büyüsünde bir ressam... Yağmur vururken cama sergiyi gezmek büyük keyifti.  Rehber eşliğinde resimlerin öyküsünü dinlemek çok keyifli... Pazartesi günü hariç her gün açık olan sergiyi, 21 Nisan'a kadar sizde ziyaret edebilirsiniz.

AÇIN RADYONUZUN SESİNİ…

Muğla’dan Melahat, Aydın’dan Ferhat, Manisa’dan Serhat, Denizli’den Nurhayat, Bodrum’dan Şahmaran istemiş. İstedikleri şarkı daha dün yayınlandı ama tabii ki radyonuzda var…  Kırmızı Pabuçlu Prens Buray ile billur sesli Ceren Gündoğdu Beni Affet…

“Beni affet

Affet beni

Saramadım seni hakettiğin gibi

Kafamda bin düşüncenin ayak sesi

Göremedim görmem gerekeni

Kuşlar beni sana hatırlatırsa

N’olur ihmal etme dinlemeyi

Yollar seni bana çıkarıyorsa

Koş git en uzağa

Yok sevme beni

Beni affet

Affet beni

Gururumu ve bitmeyen endişemi

Tanımamıştım hiç senin gibisini

Aşkın kör etti şu gözlerimi

Kuşlar beni sana hatırlatırsa

N’olur ihmal etme dinlemeyi

Yollar seni bana çıkarıyorsa

Koş git en uzağa

Yok sevme beni…”

DAİMA GÜLÜMSEYİN…