31 Mart seçimleri öncesi siyasetin nabzının hızlı attığı yerle arasında yer alan Narlıdere’de projeleriyle iddiasını ortaya koyan Erkan Karasu Son Mühür Tv’ye konuk oldu. Hasan Tahsin Kocabaş’ın Gündem Yorum programına katılan CHP Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Erkan Karasu Narlıdere’nin mali disiplin ve iş barışı konusunda ciddi sıkıntıları olmasına rağmen çözülmeyecek sorunu olmadığına yeter ki şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla vatandaşın yönetime katılmasının sağlanması gerektiğine işaret etti.

İşte Erkan Karasu’nun açıklamalarından öne çıkan detaylar…

Afyonkarahisar'da sığınmacı 'nikah ücreti'ne tepki: 'Burcu Köksal, bu hukuksuz ve ayrımcı uygulamalarınıza son verin' Afyonkarahisar'da sığınmacı 'nikah ücreti'ne tepki: 'Burcu Köksal, bu hukuksuz ve ayrımcı uygulamalarınıza son verin'

Narlıdere’de kurumsal bir alt yapı oluşturduk…

Doğan Taşdelen döneminde Çankaya Belediyesi’nde yazılımcı olarak göreve başladım. Belediyenin yazılımlarını kendimiz üretiyorduk. Sendikal mücadelenin içindeydim, Tüm Bel-Sen’in kurucu üyelerinden biriyim. Mustafa Karahan döneminde Narlıdere Belediyesi’ne geçtim. Bilgi İşlem Müdürü olarak işe başladım. Kurumsal bir altyapı oluşturduk. 20 yıl Abdül Batur başkanımla çalıştım.

Narlıdere’yi çok seviyorum. Eşim de orada öğretmenlik yaptı. Çocuklarım orada doğdu büyüdü. Narlıdere’ye aşığız. Başkan Yardımcısı olarak Ayvalık’a gittim. Çok köklü geçmişi olan bir yer Ayvalık.

Narlıdere’nin mali disipline ihtiyacı var…

Çok eksikliği olan bir yer Narlıdere. Matematikçi kafasındayım, vatandaşı dinleyip sorunları o şekilde çözüm üretmeyi planlıyorum. Narlıdere belediyemizin mali sıkıntıları var. Her belediyenin olduğu gibi mali yapısıyla sıkıntı var. Sistemsel bir problem var. Kesinlikle mali bir disipline ihtiyaç var. Zaten mali disiplin olmadan hiçbir projeyle vatandaşa dokunma şansınız yok.

İş barışıyla ilgili sıkıntılar var…

Bir de gördüğümüz ikinci bir husus var, iş barışı. Belediyede çalışan arkadaşlarla ilgili iş barışı hususunda sıkıntılar var. Hem ücret anlamında hem de çalışma şartları adaleti anlamında sıkıntılar var. Kitabın ortasından girmeyi severim, bize gelen şikayetlerden söylüyorum. Bu dertleri burada söylemek zorundayım. Geçenlerde bazı çalışan arkadaşlar Belediye İş’ten DİSK’e geçmek isteyince bazı olaylar oldu. İş hayatıyla ilgili bazı kararları oradaki çalışanlara bırakmak lazım. Arkadaşlar özgür iradeyle gidip istediği sendikayı seçmeli. Ücretlerle ilgili de bir sıkıntı var. Maaşların ödenmesiyle ilgili bazı aksamalar oluyor. Bunlar da iş barışını etkiliyor.

Vatandaş şeffaflık istiyor…

Narlıdere gelişir mi? Evet gelişir. Narlıdere planlanırken 100 bin nüfusa göre planlanmış. Şu an 70 bin civarında bir nüfusu var. Narlıdere’nin kentsel dönüşümle ilgili de bir problemi var. 4 mahallemiz var bu 4 mahallemizin içerisinde yaklaşık 43 hektarlık bir alanda kentsel dönüşümle ilgili yaklaşık 20 yıldır problem var. Vatandaş şeffaflık istiyor, katılımcılık istiyor. Bir yuvarlak masa etrafında toplanmamız lazım. Vatandaş iyi niyet görürse her türlü adımı atmaya hazır. Bu insanlardan para isterseniz insanlar nasıl ödesinler?

İhaleleri tek elden yapmaya başladık…

Ayvalık’ta göreve başladığımda belediye bütçesinin 2,5- 3 katı borç vardı. Şu an geldiğimiz noktada borçlarımızı neredeyse bitirdik. Demek ki istenirse yapılıyor. Mali disiplini başarabiliyorsanız bu iş çözülür. Her idare kendi ihalesini yapıyordu biz onu kaldırdık, tek elden ihale yapmaya başladık. Pazarlık gücümüz arttı, insanlar da siz güvenmeye başlıyor. Söz verdiğim günde ödediğimiz anda güven oluşmaya başlıyor.

Adilseniz, eşit yaklaşıyorsanız ve vergileri doğru yerlere harcıyorsanız, şeffaf oluyorsanız vatandaş zaten inanıyor size.

İmece Derneğini kurduk…

Pandemi sürecinin ardından imece diye bir oluşum kurduk. Gönül veren insanlar sayesinde 50 bin maske verdik, gıda yardımı yaptık. Sistematik hale getirdik yardımları. Dernekleştik ondan sonra. Narlıdere İmece Derneği diye bir dernek kurduk. Narlıdere’ye Aşevi kurmamız lazım. Vatandaş kurban kesiyor vereceği yer yok.

Gençler ne istiyor?

Gençler AVM istemiyor, yaşam merkezleri istiyor. Gençler kütüphane istiyor. Gençlik merkezimiz yok. Gençler geleceğimiz diyoruz ama kurslardan ücret alıyoruz.

Mesleki körlüğü dikkat…

Mesleki körlük gibi bir durum var, aynı şeyleri yapıp çok şey yapıyormuş zannediyorsunuz ama o kurumu dışarıdan bir gözün gelip değiştirmesi lazım. Zannedersem Çin’de aynı göreve 10 yıldan fazla izin vermiyorlar diye bir şey duymuştum. Biz gençlere umut diyoruz ama umudu burada köreltiyoruz.

Vatandaş CHP’de yaşanan değişimi belediye başkanlarında da görmek istiyor. Bunları görüşe karşılığını verir. Eğer hiçbir şey değişmiyorsa, ortada değişim yoksa vatandaş bizi cezalandırabilir.

Kaynak: Haber Merkezi