Türkiye'de öğretmenlik kariyeri hedefleyen binlerce kişinin merakla beklediği haberler sonunda gelmeye başladı. 2024 yılında yapılması planlanan öğretmen atamalarıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları, atama takviminin şekillenmesine ışık tutuyor. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ve hangi aşamalardan geçecek? İşte detaylar:

Öğretmenlik Bekleyişinde Son Durum: 2024 Atamaları Yaklaşıyor

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel’in yapacağı o görüşmeye çevrildi Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel’in yapacağı o görüşmeye çevrildi

Yakın zaman önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamalara göre, 2024 yılı öğretmen atamaları takviminin mart ayı içerisinde netleşmesi bekleniyor. Bakan Tekin, atamaların 2023 KPSS puanlarıyla gerçekleştirileceğini ve detayların Kabine toplantısı sonrasında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmişti.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında gerçekleştirilen son öğretmen atamasında 45 bin öğretmenin göreve başlaması sağlanmıştı. Bu atamalarda sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik ve din kültürü gibi alanlara kontenjanlar ayrılmıştı. Şimdi ise gözler, 2024 atama sürecinin nasıl şekilleneceğine çevrilmiş durumda.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre, atama sayısının Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek olan kadro sayılarına göre şekilleneceği ifade ediliyor. Bu noktada, atama bekleyen öğretmen adayları, Kabine toplantısının ardından netleşecek takvime odaklanmış durumda.

Kabine toplantısının ardından öğretmen atamaları takvimi ve detayları netlik kazanacak

Bakan Tekin'in ifadelerine göre, öğretmen atamalarında branş bazlı dağılımın yapılacağı belirtiliyor. Ancak, atama sayısıyla ilgili net bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, bakanın tahminleri büyük bir önem arz ediyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından öğretmen atamaları takvimi ve detayları netlik kazanacak. Bu da atama bekleyenler için heyecanla beklenen bir sürecin başlangıcı olacak gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi