Her yeni yıl heyecan getirir insanoğluna... 2020’yi bitiriyoruz ancak 2021’in heyecanını ne yazık ki kimseler hissedemiyor. Öyle bir yılı geride bıraktık ki, neredeyse sıkıntı yaşamadığımız bir an bile yoktu. Peki bizler 2020’de neler yaşadık' 
Hayatımızda olmazsa olmazların başında, hatta en başında sağlık geliyor. Biz 2020’nin neredeyse tamamını Koronavirüs tehdidiyle geçirdik. Dünya üzerinde iki milyona yakın insan hayatını kaybetti. Koronavirüs bütün dünyayı diz çöktürmeye devam ediyor. 2021 umarım bu virüsün yayılımının kontrol altında alındığı bir yıl olur. 
ART ARDA DEPREMLERLE SARSILDIK
Peki ülkemizde neler old? Bizi derinden etkileyen, sevindiren gelişmeler nelerdi. 
Bunlardan ilki hiç kuşkusuz Elazığ ve İzmir depremleri.  Unutmak mümkün mü' Tabii ki hayır. Canlarını kaybeden insanlarımızı burada bir kez daha anıyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. 
Bir sabah yine kadın cinayeti ile uyandık. Bu sefer hedef Pınar Gültekin’di. Sadece Gültekin değil, birçok kadın hayatını kaybetti ülkemizde; yüreğimiz yandı. Kadın cinayetlerinin biteceği güne kadar herkes elinden gelenin çok daha fazlasını yapmalı diye düşünüyorum. 
Hatay’da durmak bilmeyen orman yangınları ciğerlerimizi yaktı. Yaklaşık 400 hektar ormanlık alan küle döndü. Milyonlarca hayvan telef oldu. Küresel ısınmayı artık iliklerimize kadar hissettiğimiz bu günlerde yakılanlar sadece ormanlar değil, kendi geleceğimiz de oldu. 
2020 yılında hayatlarımıza dokunup gidenleri de burada anmadan geçmeyeceğim.: Kobe Bryant, Adalet Ağaoğlu, Seyfi Dursunoğlu, Haldun Boysan, Timur Selçuk ve yakın zamanda kaybettiğimiz Diego Armando Maradona. Sanat ve spor camiasının bu değerli insanları hayatımızda iz bırakıp gittiler. 
Dokuz yıl sonra yarış arabalarının o muazzam sesleri ülkemizin pistlerde yankılandı. Türkiye Grand Prix Tuzla’da İstanbul Park’ta yapıldı. Pandemiden dolayı Lewis Hamilton’un 7. Kez dünya şampiyonu olduğu yarışı evlerimizden izleyebildik.
TBMM’NİN 100. YILINI KUTLADIK
TBMM 100 yaşında. Genç Cumhuriyet’imizin kalesi olan TBMM’nin ilk asırlık yaşnı birlikte kutladık. 100 yıl boyunca meclisimizde emek veren, hayatta olmayan bütün vekillerimizi buradan anıyorum. Görevde olan bütün vekillerimize de yürüttükleri bu kutsal vazifenin yüküyle hareket etmelerini temenni ediyorum. 
Başarılar her zaman göğsümüzü kabartmıştır bugüne kadar. Yine bir sabah uyandığımızda bütün sosyal medya onların başarısının konuşuyordu. Kadın Ritmik Cimnastik’te bir sporcumuz Avrupa şampiyonu olarak geldiğinde başarıya ne kadar aç kaldığımızı bir kez daha anladım. Varın yoğunu koyan gençlerimizin başarılarının daim olmasını canı gönülden diliyorum. 
30 yıldır süren esaretin son bulduğu Dağlık Karabağ artık kardeş ülkemiz Azerbaycan’ınındır. Yıllardır inandığımız ve özlemle beklediğimiz topraklara kavuşmanın büyük sevinci içindeyiz. Orada şehit düşen Azerbaycan ordusunun çok değerli mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Yine gazilerimize tez zamanda sağlıklarına kavuşmaları için Türkiye olarak dua ettiğimizi bilmeni istiyoruz. 

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ 
Benim aklımdan kalanlardan bazıları, burada daha yazılacak birçok şey var. 2020 bize çok şey kattı diyebilirim. Bu sayede hayatımızın ne kadar değerli olduğunu her gün daha iyi anlıyoruz. Koronavirüs ile savaşta hayatları pahasına durmaksızın çalışan, izin bile kullanamayan sağlık emekçilerinin önünde saygı ile eğiliyorum. 2021 umarım onlar için ve ülkemiz için daha iyi geçer.
Değerli hemşerilerim yarının anahtarı bugünde gizli. Bugün güç birliği içinde sıkı sıkıya birbirimize bağlanarak geçirmeliyiz. 2020’de çok yara aldık, çok darbe yedik  2021 de ayağa kalkmalıyız. Her anlamda güçlenmeliyiz. Bunu sadece ekonomik olarak görmemeliyiz hayatımızın dümenini ele geçirmeliyiz. 2021 önce çocuklarımıza gelsin, sonra size gelsin. Umut eksilmesin yüzünüzden, bugünlerde geçecek biliyorum, inanıyorum. 
2020’yi unutmayacağız ama umarım 2021 hepimizi huzurlu yarınlara hazırlar.