İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele birimleri, Türkiye'nin endemik türlerine zarar veren bir operasyon düzenledi. Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü olan Profesör Lorenzo Prendini'nin valizinde yaklaşık 1500 zehirli hayvan bulunduğu tespit edildi.

Operasyon sırasında Prendini'nin valizinde bulunanlar 

58 adet klipsli poşet içerisinde Türkiye'ye özgü akrep, tarantula ve örümcek gibi zehirli hayvanlar. 88 adet içerisinde sıvı bulunan plastik tüp şişe. Prendini, ifadesinde valizdeki hayvanları araştırma amaçlı topladığını ve daha önce başka ülkelerde benzer çalışmalar yaptığını belirtti. Ancak uzmanlar, Türkiye'de yaşayan endemik türdeki zehirli hayvanların DNA bilgilerinin kopyalanarak ve zehirlerinin sağılma yöntemiyle ilaç yapımında kullanıldığını ve bu ilaçların yüksek maddi değere sahip olduğunu vurguluyor. Bu nedenle, hayvan türlerinin yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğunu belirtiyorlar.

Prendini hakkında "5607 Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem başlatıldı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Prendini'nin yargılanması devam ediyor. Operasyonda ele geçirilen endemik türdeki hayvanlar ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde basına sergilendi.

22 düzensiz göçmen bu kez Çanakkale açıklarında yakalandı 22 düzensiz göçmen bu kez Çanakkale açıklarında yakalandı

Bu olay, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin ne kadar değerli olduğunu ve korunması gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Yetkililerin bu tür kaçakçılık girişimlerine karşı daha sıkı tedbirler alması gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ