"GÜNDE 80 BİN YOLCUYU BULUR"
İZOTAŞ İşletme Büro personeli Abdullah Yılmaz, "Otogarda yoğunluk başladı. Gün içinde illere çıkan araç sayımız 940 civarında. Bu da şu anda 36 bin yolcu demek. İlçe otobüsleri ile bu rakam 50 bin yolcuyu geçiyor. İlerleyen günlerde bu rakam 80 binleri bulur. Firmalar her gün ilave araç ekliyor. Günlük araç sayısı binin üzerine çıkar. Normalleşme sürecinden sonraki en fazla hareketlilik bu dönem olacak. Sektörümüz canlandı, esnafımız rahat nefes aldı. Bir hafta öncesinden Kurban Bayramı için yapılan rezervasyonlar doldu. Firmalar araç sayılarını yükseltiyor" dedi.

Otogarda kurulan aşı standına gelen yolcular da aşı oldu. İkinci aşısını yolculuk öncesi olan Cafer Gülsoy isimli vatandaş, "Bu ikinci aşım. Aşıya karar vermek, yaşamaya karar vermek. Yaşamayı sevdiğim için aşı olmak istiyorum. Bugün Kuşadası'na gideceğim, denk gelince ikinci aşımı olmak istedim. Bayramı Sivas'ta geçireceğim. Herhangi bir tehlike olmaması için aşı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

65 yaş olmasına karşın henüz ilk aşısını olan Mehmet Güçal da, "Bu benim ilk aşım. 65 yaşındayım ama aşı olmaya fırsat bulamamıştım. Ben 20 yıldır garajda yaşıyorum. Hazır burada stant kurulmuşken aşı olmak istedim. Heyecanlıyım" dedi.

Editör: TE Bilişim