Edinilen bilgilere göre Torbalı ilçesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunun arka bölümünde bulunan  lastik ve yanık yağların bulunduğu depo kısmında henüz sebebi bilinemeyen bir yangın çıktı. Alevlerin teslim aldığı depo içinde bulunan traktörlerin yanı sıra madeni yağ varilleri yer yer yüksek sesle şiddetli olarak patladı.

Petro kimya ürünü lastik ve madeni yağların alev alması sonucu yangın bir anda yüksek alevlerle büyüdü.  Akaryakıt istasyonunun hemen bitişiğinde bulunan yaklaşık 120 daireyi içine alan Bakan 63 sitesinin bir bölümündeki binaların yan duvarları da çıkan alevlerden etkilendi. Site sakinlerinin büyük bir heyecanla izlediği ve korkulu dakikalar geçirdiği sırada Torbalı İtfaiyesinin müdahalesi geldi.

Yangın itfaiye erlerinin gayreti ve köpüklü çalışmayla kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın mahallinde gerekli güvenlik tedbirlerini alan itfaiye ve kolluk kuvvetleri, halen yangının çıkış sebebiyle ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Yangınla ilgili Son Mühür. Com’un ulaştığı Torbalı AK Parti İlçe Başkanı  Selman Günaydın, “ ilçemiz bugün büyük bir facianın eşiğinden döndü, akaryakıt istasyonu yanı sıra yerleşim bölgesi olan sitemizdeki vatandaşlarımız büyük bir tehlike atlattı. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok.  Alevlerden etkilenen sitemizin duvarlarında ve alevlerin temas ettiği müştemilatta maddi hasar meydana geldi. Torbalılı hemşerilerime geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim