Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Şube Başkanı Salih Topuk korona virüs salgını dolayısıyla ilçedeki okullarda işlenen derslerin 30 dakikaya indirilmesi önerileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Topuk açıklamalarında konu ile ilgili kaymakamlığa dilekçe verildiğini belirterek sonuç alamadıkları takdirde valiliğe başvuru yapacaklarını vurguladı.

Topuk açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: 

“Ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi sonucunda sınıflar 40 dakikada bir değil 30 dakikada bir havalandırılacak. Böylelikle kapalı alanda kalma süresi biraz daha azalacak, öğretmenler ve öğrenciler 30 dakikada bir maskelerini çıkararak oksijen teneffüs edeceklerdir. İkili eğitim yapılan kurumlarda sabahçı ve öğlenci öğrencilerin giriş ve çıkış saatleri arasındaki süre uzatılarak sınıflarda hijyenin sağlanması için temizlik yapma süresi yeterli hale getirilmiş olacaktır. Ders süreleri kısalacağı için zamandan da tasarruf olacak,  Kemalpaşa Merkezde ikili eğitim yapan Atatürk ve 8 Eylül Okulları’nın sabah giriş saatleri biraz daha geç, akşam çıkış saatleri de biraz daha erkene alınmış olacaktır” 

“İKİLİ EĞİTİME GEÇEBİLİRLER”

“Bizim geliştirdiğimiz sistem merkezi eğitim sistemi değil. Biz illere inisiyatif bıraktık. Öğrenci sayısı fazla sınıflar olabilir. Deprem çalışmalarından dolayı belli okullarda öğrenciler kümelenmiş olabilir. İl Milli Eğitim Müdürlerimiz istediği kadar tasarruf yapabilirler. Gerekirse 40 dakikalık ders süresini 30 dakikaya düşürebilirler. İkili eğitime geçebilirler. Lokal kararlar alabilirler. Ana kurallara bağlı olunarak yerel kurallar alınabilir. Valiliklerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz gereken kararları alabilirler”

“ÇOCUKLAR GECE KARANLIĞINDA KALMAYACAKTIR”

Ayrıca ikili öğretimden dolayı, günde 15 saat ders yapılan Ulucak Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu'nda akşam saat 20.00'de dersten çıkan ortaokul öğrencileri için de 150 dakika (2,5 saat) dersten erken çıkma imkânı doğacaktır. Böylece 11-14 yaş aralığındaki çocuklarımız da gece karanlığında sokaklarda kalmayacaktır." 
 

Editör: TE Bilişim