Millet – Devlet dayanışması

Çeşme’de balık avı sezonunu kapatan balıkçı esnafını teknelerinde ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; uzun süren sohbetin ardından ev ziyaretleri gerçekleştirdi. İçinden geçilen sürecin zorlukları olduğunu ancak; millet-devlet dayanışmasıyla her zorluğun aşılacağını belirten Sürekli, şöyle konuştu; “20 yıl içinde milletimizle devletimizin arasındaki tüm duvarları kaldırmayı başardık. Millet devlet, devlet millet demek. İyi, kötü yaşanan ne varsa milletimizle paylaşmayı bildik. Milli iradenin bize verdiği sorumluluk ve güçle hareket ettik. Terörle mücadelede, yolumuzun üstüne kurulan her tuzakta, üstümüze oynanan her oyunda pes etmedik; en az zayiatla yolumuza devam ettik, hedeflerimizi gerçekleştirdik. Yatırımlarımızı yaptık. Milletimizin yanında olduk. AK Parti, iktidara geldiğinde doğan bir çocuk, bugün ülkesinin atlattığı badireleri sorgulayabilecek yaşta. Yaşanan sıkıntıların perde arkasını görebilecek akillikte. Millet-Devlet dayanışması, birlik beraberliğimiz bu boyutta olduğu sürece yine başaracağız.”

Haklının yanında, haksızın karşısında…

Başkan Sürekli, Urla İlçe Teşkilatını ziyaretinin ardından Seferihisar’a geçerek ‘Vefa Sahuru’na katıldı. Geçmiş dönem teşkilat başkan ve yöneticilerinin katıldığı sahur programı sıcak sohbetlerle geçti. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Türkiye’nin dünyada olup bitenlerle ilgili duruşunun her zamanki gibi dik ve kararlı olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye; her daim gözü pek, kararlı ve adildi. Bugün de öyle. Her zaman haklının yanında, haksızın karşısında; zalimin korkulu rüyası, mazlumun umudu olduk. Müslümanların ilk kıblesi Mescid’i Aksa’da yaşanan saldırı gösterdi ki, kanlı oyunları, insanlıktan nasibini almamış hunharlıkları daha bitmedi. Yemen, Myanmar, Somali, Libya, Afganistan ve Suriye’de de Filistin’deki gibi milyonlarca insan Ramazan ayını buruk ve açlıkla, acıyla geçiriyor. Hamdolsun ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, inandığı yolda yürümeyi sürdüren, güçlü bir devlet. Şükürler olsun ki; bu devletin Başkanı, yürekli, kararlı ve sözünün eri. Bu insanlık dramlarına hiç kayıtsız kalmadık. Kalmayacağız.”

Vefa terazisi olmayanın sonu hüsrandır…

AK Parti’nin başarısında vefa duygusunun sözde kalmamasının büyük rolü olduğunu belirten Başkan Sürekli; “Vefa terazisi olmayanın sonu hüsrandır. Partimizin millete hizmet aşkıyla çıktığı yolda, hüsran yaşamamasının temelinde bu değer vardır. Mevlana diyor ki; ‘Bir insan verdiği sözde duruyor mu? Vefası var mı, asıl ona bak! Verdiği sözde duruyorsa, vefalıysa onu öv!’ Ne mutlu ki; bizim çatımızın altı bu övgüyü hak edenlerle dolu. Önce bize inanan milletimize karşı vefamız, davamıza ve birbirimize bağlılığımızla çok daha büyük işlere imza atacağız. Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmenin huzuru ve mutluluğu da apayrı. Bu mukaddes günlerde hep birlikte halkımızla bir araya geliyoruz. Eski yeni, dün, bugün demeden el birliğiyle kurduğumuz gönül bağları ne kadar güçlü olursa; ülkemiz de o kadar hızlı büyüyecek.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim