Başkan Hasan Basri Bostancı, sektörün pandemi döneminde ve sonrasında ağır sorunlar yaşadığına işaret etti. Servis ücretlerine yapılan zamların girdilerdeki anormal artışlardan kaynaklandığına anlatan Bostancı,   taşımalı eğitimle ilgili çok ciddi sıkıntıları aktardı. Bostancı şöyle konuştu:

“Örneğin Seferihisar bölgesinde yaşanan taşımalı eğitim sıkıntısına değinmek istiyorum. Taşımalı eğitimde 3-4 tane köy ayrı ayrı ihaleye çıkarılıyor. Ama bakanlığın kendi parametresine göre bu köylerin taşımacılığı, verilen rakamlarla yapılması imkansız olduğundan bütün köylere tek taşıma servisi veriliyor. Kağıt üzerinde farklı noktalarda yapıldığı görünen taşımalı eğitim aslında tek bir araçla sağlanıyor Taşıma işi yapılsın da nasıl yapılırsa yapılırsın fikrine varılıyor sonunda. Çocuklar en değerli varlıklarımız biz can taşıyoruz bu parametrelerin değişmesi lazım, bizlerden görüş almaları lazım .”

Korsan şoför var

Servis sektöründe korsan çalışmanın görüldüğünü de kaydeden Hasan Basri Bostancı, şöyle konuştu:

“Taşımacılık sektöründe korsan şoför sıkıntısı var. Bu meslekle uzaktan yakından alakası olmayan, korsan taşımacılık yapan insanlar yüzünden bizden bir sürü belge istiyorlar. Son zamanlarda bir de SRC belgesi çıktı. Mesleki yeterlilik belgesi denen bu belge. Bakanlığımızdan gittim rica ettim,  gereksiz bir belge olduğunu dile getirdim. Sağ olsunlar dinlediler kaldırılmasına dair görüşme sürüyor.”

Servisçilerin istenen bölgeler nedeniyle bunaldığını belirten Hasan Basri Bostancı, “ Lütfen hepsini bir yere toplayalım, tek bir evrak haline getirelim bürokrasideki kalabalığı dağıtalım. Bu mesleği yapmak isteyen kardeşlerimize engel olmayalım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim