Kasım 2020’de Menemen Belediyesi’ne yönelik yürütülen “zimmet ve irtikap” iddialarıyla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında ise tahliye edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yaptığı açıklamaların yankıları devam ediyor. 

Aksoy, art arda yaptığı açıklamalarda tutuklanma süreci ve CHP’li bazı vekillere ilişkin flaş iddialar ortaya atan Aksoy, yönelik operasyon ve hakkında hazırlanan dosyalara ilişkin aralarından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de bulunduğu CHP’li bazı isimleri işaret etmiş ardından Menemen’deki milyarlarca liralık Seyrek arazisine ilişkin CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkındaki ve o dönem ilçeye gelen 3 CHP'li Milletvekilinin kendisine sahte evrak imzalattığı iddiasını da gündeme getirmişti.

Aksoy son olarak TR35 ekranlarında katıldığı gündem Özel programında makama dönüşünün engellenmesine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Aksoy, hakkında ‘ısmarlama dosya’ hazırlatıldığını ifade etti ve şunları söyledi; “Şimdi benim makama geçmemem için belediyede ısmarlama dosya hazırlıyorlar. O ısmarlama olan dosyalar da benim makama geçmeme engel değildir. Ben o makama geçeceğim ve önümüzdeki dönem tekrar aday olacağım. Mücadelemi sürdüreceğim ve makamıma döneceğim.”
 

Editör: TE Bilişim