Ekonomiden sorumlu CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Eken İzmir'de Menderes"in 44 mahallesinin muhtarlarının sorularını dinledi. Eken, muhtarların çok önemli olduğunu, Muhtarlıklarında bir bütçelerinin ve kadrolarının olması gerektiği belirti.
YAZIN HİZMETTE ZORLANIYORUZ... 
Muhtarlar Derneği Başkanı Şen Menderes'i anlattı. "Menderes turizm, tarım ile tanınan bir ilçemiz... Merkez, köy ve sahil olarak toplam 44 muhtarımız var. Muhtarlarımız çok önemli görevler düşüyor. Sürekli halkın içindeler. Onların sorunlarını dinleyip, çözüm üretiyorlar yetkililere durumu anlatıyorlar ancak çoğu zaman vatandaşlarla kurumlar arasında sıkışmaktayız. Bu da bizi zor durumda bırakıyor. Örneğin Yaz aylarında Özdere mahallemizin nüfusu 1 milyonu buluyor. Menderes'in toplam nüfus 500 bin... İller Bankasından yeterince pay alınamıyor. Çöpleri toplamakta zorlanıyor. Sezlong sorunu var. Tatile çıkanlar sorunlarını da getiriyor adeta... İkili ilişkilerle sorunları çözmeye çalışıyoruz" diye ifade etti. 
SU VE TARIM ÖNEMLİ... 
Muhtarlar da tek tek sorunlarını ifade ettiler. Şikayet ve dilekleri tek tek not alan Eken, ilgililere iletip kısa zamanda çözüm üreteceklerini belirterek, "Su, tarım hayvancılık, zeytincilik, turizm çok önemli... Menderes bunların buluştuğu güzel bir ilçemiz... Sorunlarınızı dinledim yetkililerle çözüm üreteceğiz. Her şey daha güzel olacak." dedi.

Editör: TE Bilişim