n ithalat ve ihracatına katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sektörün trendlerine gençlerin yön verdiğine inanan ve bunu desteklemek için fuarlarını tasarım yarışmaları ile güçlendiren İzmir, geleceğin moda tasarımcılarını IF Wedding Fashion İzmir Fuarı bünyesinde yetiştiriyor. Bu yıl 15’inci kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın göz dolduran defileleri, 11. Gelinlik Tasarım Yarışması Birincisi Zehra Zayrek’in Performans Defilesi ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. Her yıl ülke ekonomisine katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, dünya modasına yön veren tasarımlarının yanı sıra sektöre yeni bir tasarımcı daha kazandırdı. Profesyonel hayatının ilk defilesini düzenleyen Zayrek, moda ve tasarım dünyasının temsilcileri karşısına şık ve zamansız bir koleksiyon ile çıktı. İki yıl önce çizimleri tamamlanan tasarımların modasının hala devam ediyor oluşu, profesyonel modacılardan tam not aldı. 

Özuslu’dan özel plaket 

Performans Defilesi’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Zehra Zayrek’e teşekkür plaketi vererek başarılarının devamını diledi. 18 Kasım Perşembe günü fuarizmir’de düzenlenen defileye katılan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayati Ertuğrul ile kumaş sponsoru Prenses Tekstil Firma Sahibi Mehmet Bilgin’e de teşekkür plaketi verildi. Defilede ayrıca, T.C. Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, izleyici olarak yer aldı. 

“Koleksiyonum zamansızlığı kendi içinde yaşadı”

Maskulen tarza feminen ve elegant dokunuşlar yapan genç tasarımcı, sektör profesyonellerinden tam not aldı. Siyah, beyaz ve pastel renklerden oluşan 20 parçalık özel koleksiyon; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği ve Prenses Tekstil desteğiyle hayata geçirildi. “Gattara” isimli koleksiyonuna “lady” hikayesinden yola çıktığını dile getiren Zehra Zayrek, modasının hiçbir zaman geçmediği, dolaplardan eksik olmayacak parçalar üretmek amacıyla yola çıktığını ifade ederek şunları söyledi:

Bu koleksiyon modern dünyada ‘lady’ kavramını ele alıyor. Minimal, modern ve zamansızlık bu koleksiyonu anlatan en iyi kelimeler. Güçlü ve zamansız kadınları, modern ve minimal kıyafetler ile anlatmaya çalıştım. İlham kaynağım, kendi zamansız stili ile bir ikon olan Lady Diana oldu. Prenses Diana, kendi zamansız stili ile günümüz modasına hala ışık tutuyor. Yaşadığımız bu dönemde, dünya kaynaklarını gereksiz tüketmemek için moda sektöründe zamansızlık büyük önem taşımakta. İki sene önce çizimlerini yaptığım ve bugün gerçekleştirme fırsatı yakaladığım bu koleksiyon da aslında zamansızlığı kendi içinde yaşadı”.  

Editör: TE Bilişim