İzmir Metro A.Ş. sosyal medyadan yaptığı duyuruyla 16 Mayıs Pazartesi gününden itibaren metronun Ege Üniversitesi ve Evka – 3 duraklarının çalışmayacağını bildirdi. Bu duraklar arasında en geç 15 gün sürecek olan planlı teknik bir çalışma yapılacağı ve bu süreç içerisinde Bornova’nın son durak olacağı aktarıldı.
Bu süre zarfında mağduriyet yaşanmaması adına Bornova İstasyonu’ndan Ege Üniversitesi İstasyonu’na 6 dakikada bir ring trenleri çalışacak. Evka – 3 Aktarma Merkezi’ne devam edecek yolcular için Bornova İstasyonu’ndan ücretsiz bir şekilde ESHOT otobüsleri kullanıma hazır olacak.
İzmir Metro A.Ş.’den yapılan açıklama şu şekilde:
Yolcularımızın Dikkatine; 16 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve en geç 15 gün içinde tamamlanacak olan planlı teknik bir çalışma nedeniyle Ege Üniversitesi - Evka 3 istasyonlarımız arasında geçici süreyle sefer yapılmayacaktır. Bu süre içinde metro seferlerinde son durak Bornova istasyonu olacak. Buradan Ege Üniversitesi istasyonuna 6 dakikada bir ring treni çalışacak ve Evka 3 Aktarma Merkezi'ne devam edecek yolcularımız, Bornova istasyonundan kalkacak ESHOT otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecek. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilişim